Nieuwbouw, onderhoud en retrofitting; brede dienstverlening voor de optimale verpakkingslijn

Veldkamp Technische Service machinebouw en onderhoud

Nieuwbouw, onderhoud en retrofitting; brede dienstverlening voor de optimale verpakkingslijn

Veldkamp Technische Service is specialist in de machinebouw voor de industrie en verzorgt ook het beheer en onderhoud van uw machines en installaties op locatie. Daarnaast biedt de retrofitting van oude machines aanzienlijke voordelen. 

Van ontwerp tot installatie

Veldkamp Technische Service streeft altijd naar een optimale samenwerking met de klant voor een integrale aanpakverbetering van de productielijnen. Het bedrijf maakt hiertoe gebruik van simulaties, prototyping en nieuwe technologie. Ook de installatie van volledig geautomatiseerde transportsystemen behoort tot de mogelijkheden. Het bouwen van machines en het toevoegen van nieuwe modules aan bestaande apparatuur kan zowel plaatsvinden in de werkplaats in Raalte als op de productielocatie. De engineers en mechatronica monteurs van Veldkamp zetten alles op alles om functionele, duurzame en/of kostenbesparende oplossingen te realiseren: van de ontwerptekening tot de installatie, zowel voor gedeeltelijke en complete turnkey projecten als voor maatwerk. 

Technische ondersteuning

De specialisten van Veldkamp hebben de benodigde technische kennis en expertise om elk project van A t/m Z te begeleiden. Zij kunnen als verlengstuk of als projectleider van de machinebouw in de industrie fungeren. Het bieden van technische ondersteuning bij nieuwbouw, het onderhoud, de optimalisatie, de uitbreiding of de revisie van bestaande machines, zij denken met u mee en nemen u het werk uit handen. 

Retrofitting van oude machines

Een van de vele oplossingen die Veldkamp biedt, is de retrofitting van oude machines. Dit houdt in dat er een uitbreiding (op maat) wordt gemaakt om een bestaande machine nieuwe functionaliteit te geven. Niet alleen kan retrofitting leiden tot besparingen op aanschafkosten en vermindering van de levertijd, ook levert het een aanzienlijke besparing van grondstoffen op. Daarmee kan het dus bijdragen aan de circulaire doelstellingen van uw organisatie.

Case study: paste dumping machine

Recentelijk ontwierp en bouwde Veldkamp een paste dumping machine, die binnenkort in bedrijf zal worden gesteld in Turkije. Dit systeem vormt een essentiële stap in het productieproces van een sauzenfabriek. De machine verwerkt (bulk) tomatenpulp die wordt geïmporteerd van kwekers wereldwijd. Na het lossen van de bin wordt de pulp in een verwerkingssysteem gepompt voor verdere verwerking in de fabriek.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de diensten en oplossingen van Veldkamp Technische Service? Neem dan vrijblijvend contact op via 0572 35 37 35 of info@veldkamp.com. De specialisten van Veldkamp beantwoorden met plezier al uw vragen.

Artikel delen