Consortium ontwikkelt verpakkingen uit avocadoresten

Consortium ontwikkelt verpakkingen uit avocadoresten

Een consortium, bestaande uit ITC Packaging, Aimplas en een onderzoeksgroep voor Analyse van Polymeren en Nanomaterialen van de Universiteit van Alicante, is het Guacapack-project gestart. Met de ondersteuning van het Spaanse bedrijf Frutas Montosa worden nieuwe functionele verpakkingen voor quacamole ontwikkeld.


n consortium ontwikkelt een nieuwe, biologisch afbreekbare verpakking op basis van avocadoresten.
Een consortium ontwikkelt een nieuwe, biologisch afbreekbare verpakking op basis van avocadoresten.

Het Guacapack-project omvat de kringloopgedachte door voor de verpakkingen van guacamole gebruik te maken van het afval van de avocado’s die benodigd zijn voor het bereiden van de Mexicaanse saus.

Avocado restafaval van Frutas Montosa

Frutas Montosa zal voor de ontwikkeling van het nieuwe materiaal het restafval van de avocado’s verzorgen. De onderneming zal eveneens een bijdrage leveren om de nieuwe, duurzame verpakking achtereenvolgens op de markt te brengen.

Doel consortium: biologisch afbreekbare verpakking


Frutas Montosa levert het consortium de benodigde restafval voor de ontwikkeling van de nieuwe verpakking.
Frutas Montosa levert het consortium de benodigde restafval voor de ontwikkeling van de nieuwe verpakking.

Het hoofddoel van het Guacapack-project is het ontwikkelen van een nieuwe, biologisch afbreekbare verpakking, die de levensduur van bereid voedsel met avocado’s verlengt met 15%, informeren de initiatiefnemers. De nieuwe technologie is gebaseerd op hernieuwbare bronnen. Het bevat in-mould labels als barrière tegen het binnendringen van zuurstof in de verpakking en anti-oxidantadditieven die afkomstig zijn van het restafval van avocado’s.

(Bron: AGF)

Artikel delen