Dog Chef bespaart karton

Dog Chef bespaart karton

Dog Chef werkte samen met het toonaangevende verpakkingsbedrijf DS Smith aan een nieuwe foodbox om de verpakking van hondenvoer te verbeteren. Het nieuwe ontwerp is steviger, compacter en bespaart bovendien 10,4% aan karton.


Dog Chef DS Smith
File contains 6 different social media template, each within a folder.

Dog Chef: gepersonaliseerd

Dog Chef biedt via het internet gepersonaliseerde hondenmenu’s aan. Op basis van een tiental parameters wordt de ideale hoeveelheid voeding voor elke hond bepaald. Leeftijd, ras, gewicht, lichaamsbouw, activiteitsgraad, overal wordt rekening mee gehouden om ervoor te zorgen dat je hond een perfecte hoeveelheid voeding krijgt. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de standaard foodbox aangepast zou worden aan de specifieke eisen van Dog Chef.

Aangepast formaat

Eline Bairiot, Inkoop Manager bij Dog Chef vertelt: ”Voorheen maakten we gebruik van een standaard foodbox van DS Smith. Deze werkte prima, maar door onze recente groei veranderde ook onze behoeften. . Door samen met DS Smith naar de eisen en bijzonderheden van onze verzendingen te kijken, kwamen we er al snel achter dat we de standaard foodbox konden optimaliseren.

We hebben besloten om het formaat van de foodbox aan te passen en de palletstapeling en transport te optimaliseren met als hoofdzakelijke doel om de handteerbaarheid voor de koerier en de eindklant te verbeteren.“

Designidee van DS Smith

De designers van DS Smith bedachten het nieuwe ontwerp. Door het aanpassen van de dekselconstructie kon de hoogte nog verder worden teruggebracht. Hierdoor bleken de handvatten op dit nieuwe ontwerp overbodig en kon de algehele stevigheid nog verder worden verbeterd. Het uiteindelijke resultaat is een verpakking die niet alleen makkelijker hanteerbaar is voor de klant, maar ook nog eens 10.4% karton bespaart.


Dog Chef DS Smith
File contains 6 different social media template, each within a folder.

Artikel delen