Doosje voor kwetsbare farmaceutische producten

Doosje voor kwetsbare farmaceutische producten

Faller Packaging heeft samen met Rotzinger PharmaPack een slimme en opvouwbare kartonnen doos ontwikkeld voor kwetsbare farmaceutische producten.

Het op karton gebaseerde verpakkingsconcept Eco Save Pack biedt mechanische productbescherming tegen schokken, druk, valblessures, enz. door aparte kamers waarin de producten op hun plaats worden gehouden. De hele verpakking, inclusief inserts, bestaat uit een monomateriaal (karton), waardoor het gemakkelijk recyclebaar is. De gecompartimenteerde kartonnen inlage wordt stevig op zijn plaats gehouden in de hersluitbare en opvouwbare omdoos en de verpakte producten zijn er na opening gemakkelijk uit te halen.

Flexibel concept

Eco Save Pack kan worden ontworpen met verschillende compartimenten en kamers, afhankelijk van het type en het aantal te verpakken producten. De formaatflexibele verpakkingen kunnen worden geproduceerd op conventionele horizontale verpakkingsmachines voor kartonnen verpakkingen. In de verpakkingslijn kan het Eco Save Pack worden aangevuld met gebruiksaanwijzingen, bijsluiters etc. en tevens voorzien van tracking technologie.
Faller Packaging en Rotzinger PharmaPack presenteren de gezamenlijke verpakkingsoplossing op de Pharmapack-beurs in Parijs, 18-19 mei 2022.

Artikel delen