DS Smith maakt virusbestendige verpakking

DS Smith maakt virusbestendige verpakking

DS Smith is een samenwerking aangegaan met Touchguard om een nieuwe serie duurzame, bacterie- en virusbestendige kartonnen verpakkingen te ontwikkelen voor markten in Europa en Noord-Amerika. Beide bedrijven onderzoeken momenteel de toepassing en het gebruik van deze innovatieve oplossing.

Virusbestendige touch-safe zones

De gemakkelijk herkenbare touch-safe zones kunnen op grote schaal worden toegepast in een reeks van industrieën en zo een extra beschermingslaag bieden voor consumenten en werknemers die zich zorgen maken bij het aanraken van verpakkingen.

Aanleiding zijn resultaten uit onderzoek

Nu Nederland opnieuw in een harde lockdown verkeert door de snelle toename van het aantal coronabesmettingen, heeft hygiëne nog meer dan voorheen de prioriteit. Duurzame verpakkingsleverancier DS Smith werkte daarom samen met het onderzoeksbureau Ipsos MORI om onderzoek te doen naar consumentengedrag in relatie tot verpakkingen en COVID-19 in twaalf Europese landen. 

DS-Smith-Resistant-Packaging

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft (57%) van de consumenten die online winkelen nu hun handen grondig wassen na het aanraken van e-commerce verpakkingen en dat 30% verpakkingen sneller weggooit. Het onderzoek suggereert dat de hygiëne van verpakkingen de komende jaren een prioriteit zal blijven.

Effectief voor een reeks bacteriën en virussen

De nieuwe, gepatenteerde technologie is effectief voor een reeks bacteriën en virussen, waaronder envelope virussen, waartoe COVID-19 ook behoort. Deze virusfamilie gebruikt zijn ‘envelope’ en spike-eiwitten om zich aan gastcellen te verbinden en zich te repliceren. Touchguard® verstoort dit proces, waardoor het de kans op overdracht van persoon tot persoon verlaagt. Het heeft een bewezen dodingspercentage van 99.5% in minder dan 15 minuten op bacterietypen en envelope virussen, en elimineert het risico van overdracht van persoon tot persoon van infectieziekten zoals MRSA en E.coli. Hierbij dient wel vermeld te worden dat het product momenteel nog niet is getest op COVID-19 culturen, maar op het Feline Coronavirus dat tot dezelfde virusfamilie als COVID-19 behoort.

Duurzaamheid blijft behouden

Alan Potts, directeur design en innovatie van DS Smith: "Hoewel het nooit goede hygiënepraktijken en zorgvuldigheid kan vervangen, heeft deze technologie de potentie om een bewezen extra beschermingslaag te bieden aan onze klanten en hun consumenten in de gehele supply chain. Bovendien behouden we hierbij de duurzaamheid van onze producten, aangezien de producten 100% recycleerbaar blijven.”

Bijna de helft (48%) van de online shoppers geeft aan dat ze meer producten online kopen dan vóór COVID-19. Deze technologie draagt eraan bij het consumentenvertrouwen rond verpakkingen te versterken.

Julian Dugdale, uitvinder en CEO van Touchguard over de samenwerking: "Onze samenwerking met DS Smith biedt ons de mogelijkheid om onze gepatenteerde Touchguard® technologie op grote schaal op de markt te brengen, als onderdeel van DS Smith’s duurzame verpakkingsaanbod. Met DS Smith’s productiebereik in heel Europa en de VS, en een uitgebreid klantenbestand van e-commerce en fast moving consumer goods, kunnen we een reeks van oplossingen bieden om de veranderende consumentengewoonten te ondersteunen".

supplychain

Gecertificeerd

Het nieuwe assortiment belooft de duurzame verpakkingsmarkt te ondersteunen op verschillende gebieden, waaronder e-commerce en voedselverpakkingen, terwijl de verpakkingen 100% recyclebaar blijven. De Touchguard coating en verpakking zal gecertificeerd zijn volgens AATCC100 (MOD), ISO18184:2019 (MOD) en voldoet ook aan de BfR36 aanbevelingen voor materialen die in contact komen met voedingsmiddelen.

Duurzaamheidsstrategie DS Smith

Als onderdeel van de onlangs gelanceerde Now and Next duurzaamheidsstrategie heeft DS Smith zich ertoe verbonden door middel van beter productontwerp de productieketen te sluiten. Tegen 2023 zal het bedrijf 100% herbruikbare of recycleerbare verpakkingen produceren. Meer details over de bredere duurzaamheidsstrategie vindt u hier.

Artikel delen