Item Products presenteert innovatieve verpakkingsoplossingen op Empack

Item Products presenteert innovatieve verpakkingsoplossingen op Empack

Item Products, ontwerper en producent van componenten voor de verpakkingsindustrie in het Verenigd Koninkrijk, presenteert op Empack haar assortiment innovatieve oplossingen. De verpakkingsbeurs in Gorinchem staat van 5 tot 7 april op de agenda.

Vraag hier een proefabonnement aan op VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.

Het bedrijf, dat onlangs een nieuwe distributieovereenkomst voor de Benelux heeft gesloten met het Belgische Allsign, zal in Gorinchem aanwezig zijn op stand E140.


Item Products toont tijdens Empack Gorinchem diverse innovatieve verpakkingsoplossingen, waaronder de Corra-Screw.
Item Products toont tijdens Empack Gorinchem diverse innovatieve verpakkingsoplossingen, waaronder de Corra-Screw.

Het is de eerste keer sinds het begin van de covid 19 pandemie dat Item Products buiten het VK exposeert. Het bedrijf gaat de beurs gebruiken om bezoekers op de hoogte te brengen van haar nieuwste producten, zoals de Corra-Screw. Dit is een herbruikbare bevestiging voor golfkartonnen verpakkingen. Corra-Screw is verkrijgbaar in twee maten voor zowel dubbele als driewandige platen en is een unieke bevestiging om meerdere lagen karton te binden en los te maken. De bevestiging kan worden toegepast op herbruikbare transportverpakkingen en herbruikbare goederen en is met de hand of met een schroevendraaier vast te zetten. Het maakt het gebruik van tape of nietjes overbodig, waardoor schade aan de verpakking wordt verminderd. De Corra-Screw is recyclebaar en gemaakt van 100% gerecycled materiaal, informeert de producent.

Vergrendelingsclips

Item Products brengt eveneens de Interlock-vergrendelingsclips onder de aandacht. De clips zijn ontworpen om meerdere secties golfkarton aan elkaar te klikken in een stevige transportverpakking zonder omsnoering. Andere items die tijdens de beurs worden getoond zijn onder meer standaard en zware handgrepen die kunnen worden gerecycled in de commerciële afvalstroom, displayhaken, en wielen en stabilisatoren om verpakkingsmobiliteit te bieden.

Herbruikbaar kartonnen sluitsysteem

Ook een onderdeel van hun aanbod is Box Latch. Dit is een sluitingsapparaat voor dozen dat wordt gedistribueerd door Item Products in het VK en Europa. Met het Box Latch-product kunnen golfkartonnen verpakkingen worden hergebruikt via een eenvoudig sluitsysteem, in tegenstelling tot tape of nietjes.

Kernthema milieuboodschappen

Met milieuboodschappen als kernthema op hun stand zal het Engelse bedrijf de uitdrukking “hergebruik voor recycling” promoten voor alle componenten in hun productportfolio. Dat houdt naar eigen zeggen in dat alle items keer op keer kunnen worden hergebruikt voordat ze worden gerecycled.

Artikel delen