Lekkages opsporen zonder de verpakking te beschadigen

Lekkages opsporen zonder de verpakking te beschadigen

Neroco Detectie toont op Empack beurs in Gorinchem diverse apparaten om producten te kunnen detecteren op verontreinigingen en op het inspecteren van lekkages. Zo zal de Inficon Contura S400 lekdetector te zien zijn. Het alternatief voor de onbetrouwbare “waterbad” methode. Deze lekdetector werkt volgens een uniek principe: twee elastische membranen sluiten de verpakking die moet worden getest in een filmkamer door een vacuüm te creëren. Het apparaat analyseert het drukprofiel in enkele seconden zonder de verpakking te beschadigen.


De Quicktron 07RH

Uitwerpmechanisme

Neroco demonstreert ook de eenvoudig te bedienen Mesutronic 07Ci detector en de Quicktron 07RH hygiënisch uitgevoerde doorval detector met uitwerpmechanisme. De Quicktron heeft een ultra korte inbouwruimte en geen aparte binnenbuis, de diameter van de detector is de diameter van de doorvoer.

Vacuümtestsysteem

Verder presenteert Neroco de Indec vacuümtestsystemen. Deze bewaken een scala aan verpakkingen tijdens het productieproces, inclusief flessen en potten, door de holte van het doppaneel van hun sluitingen te meten, die afhankelijk is van het vacuüm binnenin. De defecte verpakkingen worden geïdentificeerd en automatisch uitgeworpen.

Artikel delen