Markem-Imaje lanceert compacte fiberlaser printer

Markem-Imaje lanceert compacte fiberlaser printer

Markem-Imaje, leverancier van end-to-end oplossingen voor de toeleveringsketen en industriële markerings- en coderingssystemen, heeft de SmartLase F250 (SLF250) bekend gemaakt. De nieuwe compacte 20W fiberlaser zorgt voor permanente codering op substraten met hoge dichtheid.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De SLF250 is het eerste nieuwe product dat wordt gelanceerd als gevolg van de acquisitie door Markem-Imaje van Solaris Laser, actief in lasercoderings- en markeringsoplossingen.


Markem-Imaje presenteert de SmartLase F250, een nieuwe compacte 20W fiberlaser printer.
Markem-Imaje presenteert de SmartLase F250, een nieuwe compacte 20W fiberlaser printer.

Het apparaat vermindert naar eigen zeggen operationele kosten door minder lijnonderbrekingen en omdat er geen inkt meer nodig is. De printer biedt, vrij van chemische producten, een milieuvriendelijke productie.

Markem-Imaje: ‘Klaar voor Industry 4.0’

De SLF250 bevat diverse functies en wordt klaar voor industry 4.0 geleverd met een reeks industriële interfaces die een veilige en naadloze integratie mogelijk maken in complexe fabrieksautomatiserings- en MES-systemen. Eenmaal geïntegreerd, zorgt de intuïtieve gebruikersinterface voor een verhoging van de operationele efficiëntie tot 20%, claimt Markem-Imaje.

‘De SLF250 combineert snelheid en efficiëntie met eenvoud, veiligheid en duurzaamheid’, zegt Alex Koudriashov, laser product marketing manager bij de onderneming. ‘De SLF250 is een printer die is ontworpen met de toekomst in gedachten. Minder lijnonderbrekingen en het feit dat er geen inkt wordt gebruikt, kunnen de OPEX drastisch verlagen, terwijl het weglaten van chemische componenten ideaal is voor bedrijven die hun impact op de planeet willen verminderen.’

Artikel delen