Meester in snacks verpakken

Meester in snacks verpakken

BluePrint Automation (BPA) toont op Empack in Gorinchem haar nieuwste innovatie, de SnackMaster 200. Een compacte verpakkingsmachine voor het verticaal verpakken van snacks op hoge snelheid.

‘De nieuwe SnackMaster 200serie is de ultieme compacte verpakkingsmachine voor het verticaal verpakken van snacks op hoge snelheid’, zegt Hans Verhoeff, sales manager BPA. In de standaardconfiguratie automatiseert de SnackMaster 200 de volledige verwerking van snackzakjes en het verticale laadproces (op zijn kant, vlak of een combinatie van beiden) van RSC-dozen en/of trays. Optioneel kan de machine worden uitgerust met een volledig geïntegreerde RSC-doosopzetter en dozensluiter.

Eenvoudig omstellen

‘Het slimme ontwerp van deze machine vereenvoudigt formaatomstellingen aanzienlijk’, zegt Verhoeff. ‘Er zijn geen losse formaatdelen nodig en het systeem is volledig automatisch instelbaar, waardoor deze nog gemakkelijker voldoet aan toekomstige verpakkingsbehoeften.’
‘Door het compacte ontwerp (breedte 1480 mm) past deze geautomatiseerde oplossing in elke productie lay-out. Met een innovatief, ergonomisch ontwerp op basis van servomotoren en een eenvoudige toegang voor bediening en onderhoud, maximaliseert de SnackMaster 200 de efficiëntie van het secundaire verpakkingsproces.’

Dozenopzetter

De RS-Create Serie is een compacte doosopzetter die automatisch kartonnen dozen vanuit plano’s vormt, vouwt en sluit. Deze efficiënte en compacte RSC-doosopzetter is volledig automatisch instelbaar voor verschillende doosformaten en door het geïntegreerde horizontale plano magazijn is deze machine voorbereid voor aansluiting op een geautomatiseerd plano distributiesysteem van BPA.
De RS-Create heeft volgens de fabrikant een compact ontwerp, is eenvoudig te bedienen en formaatomstellingen zijn volledig geautomatiseerd. ‘De machine vormt perfecte dozen met strakke haakse hoeken, wat belangrijk is voor het optimaal stapelen en beschermen van producten op een pallet.
De RS-Create kan gemakkelijk worden geïntegreerd in een nieuwe of bestaande BPA-verpakkingslijn of worden toegevoegd aan andere bestaande verpakkingslijnen.

www.blueprintautomation.com

Stand J126.


Photographer: Harry van Deursen

Artikel delen