MES helpt Kornelis in productie

MES helpt Kornelis in productie

Kunststof doppen en deksels maken die aansluiten op ieder potje, fles of tube is wat Kornelis Caps & Closures (KCC) doet. Het bedrijf is goed op weg om een industrie 4.0 bedrijf te worden: een bedrijf waar alle machines aan elkaar verbonden zijn. Een op maat gesneden Manufacturing Execution System (MES) maakt dit mogelijk.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?


Kornelis: ‘MES is de digitale  verbinding tussen de kantooromgeving en de productievloer.’
Kornelis: ‘MES is de digitale verbinding tussen de kantooromgeving en de productievloer.’

MES is de digitale verbinding tussen de kantooromgeving (ERP) en de productievloer. De MES-oplossing waar Kornelis Caps & Closures voor gekozen heeft, is Visual Link Software, ontwikkeld door Hellebrekers Industriële Automatisering.

Samen met de engineers van Hellebrekers heeft KCC MES in de praktijk gebracht. Hierdoor kunnen ze voldoen aan bijzondere klantvragen, kleinere batches bieden dan grote bedrijven aankunnen en hun medewerkers ontlasten. Het automatiseren van bepaalde handelingen op de werkvloer scheelt veel tijd. De operators waren bijvoorbeeld zo’n 70% van de tijd bezig met de logistieke afhandeling van de producten. MES maakt het mogelijk dat operators zich nu kunnen richten op hun werkelijke taak; de productie en de kwaliteitsbewaking daarvan.

‘We staan er niet altijd bij stil, maar het feit dat op ieder potje een deksel past, wil zeggen dat de deksels heel goed gefabriceerd moeten worden.’

Artikel delen