Multi-inzetbare palletwikkelaar voor Petronas

Multi-inzetbare palletwikkelaar voor Petronas

Een oude wikkelaar vormde de bottleneck in een fabriek van gas- en oliebedrijf Petronas. Machineleverancier Ausloos zorgde voor een volautomatische oplossing met een TOSA palletwikkelaar die elke lading en elk pallettype aankan.

Petronas is een Maleisisch gas- en oliebedrijf met vestigingen over de hele wereld. In hun fabriek in Hemiksem zochten ze een nieuwe wikkelaar voor hun pallets. Die wikkelaar verpakte pallets met de meest diverse ladingen: vaten, kratten en dozen gevuld met jerrycans en flessen olie. Maar de wikkelaar was verouderd en vormde de bottleneck van de fabriek.

Eisen

De oplossing moet voldoen aan diverse eisen, aldus Ausloos. Verschillende ladingen dienen over één lijn te lopen. De pallets moeten strak en stofdicht verpakt worden. De wikkelaar moet een hoge capaciteit aankunnen. Vier palletmaten moeten elkaar kunnen afwisselen: Europallets, CP9 Pallets, IBC Pallets en vierkante pallets van 2000 mm op 2000 mm. De wikkelaar moet aansluiten op het camerasysteem van Petronas: op elke pallet komt een label voor track & trace. Bij de oude wikkelaar kon de volgende pallet pas gewikkeld worden nadat de vorige pallet correct gelabeld was.

De oplossing

Ausloos plaatste een multi-inzetbare palletwikkelaar. Het betreft een TOSA palletwikkelaar 123 met topveldispenser 475. Een automatische foliewissel zorgt dat de machine nooit stilvalt. Ze integreerden het bestaande camerasysteem op die manier dat de pallets van het juiste label voorzien werden, zonder dat dit het wikkelproces vertraagde.
‘Alle verschillende ladingen lopen probleemloos over dezelfde lijn’, aldus Ausloos. ‘Ze worden op de juiste pallet gestapeld en vervolgens stofdicht omwikkeld door onze wikkelaar. De TOSA wikkelaar 123 verpakt 68 pallets per uur en schakelt moeiteloos tussen pallets met een minimale hoogte van 730 mm en een maximale hoogte van 1400 mm.’


De TOSA palletwikkelaar 123 met topveldispenser 475 van Ausloos

Artikel delen