Multihead weger met camera systeem

Multihead weger met camera systeem

Multipond presenteert op Empack naast de lineaire MPL-08-1000-400-J weger, een 14-kops Multihead weger MP14-1000-400-J. Verpakkingsbeurs Empack opent morgen, 5 april, haar deuren in Gorinchem.

Vraag hier een proefabonnement aan op VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.


De lineaire MPL-08-1000-400-J weger van Multipond is één van de wegers die tijdens Empack te zien is op stand C104.
De lineaire MPL-08-1000-400-J weger van Multipond is één van de wegers die tijdens Empack te zien is op stand C104.

De lineaire Multipond weger MPL-08-1000-400-J is uitgevoerd met een gepatenteerd systeem om een vulpijp metaaldetector automatisch te testen en de tests automatisch te registreren in de besturing van de weger. Stilstandtijden worden gereduceerd, arbeidskosten bespaard, mogelijke fouten geëlimineerd, processen vereenvoudigd en veiliger gemaakt, claimt de leverancier van meetinstrumenten.

Multipond weger voor breukgevoelige producten

Ook de nieuwe 8-kops lineaire multihead weger MPL-08-1000-400-J met Argus gepatenteerd camera systeem wordt tijdens de driedaagse beurs onder de aandacht gebracht. De nieuwe weger is met name gericht op compacte installaties en door de lage valhoogtes geschikt voor breukgevoelige producten, zoals vers gesneden fruit, tapas, ready meals, koekjes en producten met chocoladecoatings.

Nieuw beeldscherm

De machines op stand C104 zijn uitgevoerd met de nieuwe 18,5 inch monitor in RVS-behuizing die nog hygiënischer, nog waterdichter en stootvaster zijn dan de voorgangers, informeert het bedrijf. De nieuwe wegers worden standaard geleverd met dit nieuwe type monitor, met een USB-connectie en een IP69 WLAN dongle in het machineframe. Met de waterdichte WLAN dongle kan de weger vanaf afstand met de Multipond Android of Windows app bediend worden. Zo kan ook de productiemanager op afstand live meerdere machines monitoren.

Artikel delen