Nieuwe full-wrap labeller van MULTIVAC

Nieuwe full-wrap labeller van MULTIVAC

Met het nieuwe L 312-model brengt MULTIVAC een etiketteermachine met transportband op de markt, waarmee nu ook voor producten met een willekeurig gewicht full-wrap-etikettering kan worden gebruikt.

Optionele weegprijsmarkering

Vooral retailverpakkingen met vlees- en visproducten worden vaak op gewicht verkocht. De producten moeten eerst worden gewogen, de prijs moet worden berekend en de informatie moet vervolgens op het etiket worden afgedrukt. De nieuwe L 312 voert deze taak nauwkeurig en betrouwbaar uit. Deze full-wrap labeller wordt uitgebreid met een optionele weegprijsmarkering.


L 312

Weegsysteem

Het full-wrap-model is uitgerust met een weegsysteem dat kan worden gekalibreerd. Het weegsysteem bepaalt het gewicht van de verpakking nauwkeurig en geeft de berekende productprijs door aan de labeller. Een geïntegreerde thermische transferprinter wordt vervolgens gebruikt om alle relevante informatie op het etiket te printen, zoals bijvoorbeeld gewicht, prijs, houdbaarheidsdatum en barcode. De printlay-out kan worden ontworpen naar de specifieke eisen van de klant. Het label wordt vervolgens op de bovenkant van de verpakking aangebracht, voordat het als een banderol nauwkeurig om de verpakking wordt gewikkeld.

L 312 in lijnen of stand-alone

De L 312 kan in lijnen worden geïntegreerd of als stand-alone oplossing met handmatige productinvoer worden gebruikt. Het kan ook worden geïntegreerd in MULTIVAC Line Control. Omdat de instelparameters voor de etiketteermachine, printer en weegsysteem in het betreffende recept zijn opgeslagen, maakt dit ook batchwisselingen zeer snel, waardoor uitvaltijd tot een minimum kan worden beperkt.

Duurzaamheid

Full wrap labeling scoort sterk in vergelijking met kartonnen hoezen, dankzij de hoge mate van materiaalefficiëntie: afhankelijk van het gebruikte labelmateriaal kan tot 70 procent op materiaalkosten worden bespaard.

Te zien tijdens Anuga FoodTec

De labelmachine wordt voor het eerst aan het publiek getoond op Anuga FoodTec 2022 van 26 tot en met 29 april in Keulen (Hal 8.1, Stand C010) en IFFA 2022 (Hal 11.1, Stand B11).

Artikel delen