Panhuijsen installeert twee machines van KOLBUS Autobox

Panhuijsen installeert twee machines van KOLBUS Autobox

Het Tilburgse familiebedrijf Panhuijsen heeft bij dochteronderneming Boxsupply de productie uitgebreid met twee machines van KOLBUS Autobox. Hiermee produceert het bedrijf golfkarton dozen op maat.


Installatie van de Autobox AB 300 door technici van Adkow en KOLBUS
Installatie van de Autobox AB 300 door technici van Adkow en KOLBUS

Autobox AB300

De eerste machine is de Autobox AB300 voor de productie van golfkartondozen met de mogelijkheid om zeer grote afmetingen te verwerken tot 2.600 x 8.000 mm in een verscheidenheid aan FEFCO styles. Door de programmering en de volautomatische invoer van de grote platen golfkarton d.m.v. de Autofeeder met schaarlift, is de machine met slechts één operator te bedienen. De korte insteltijd maakt de machine geschikt voor de productie van kleine tot middelgrote aantallen. Door gebruik te maken van de mogelijkheid om de Autobox los te koppelen van de automatische invoer, kunnen ook de kleinste formaten verwerkt worden tot 100 x 330 mm.

Multinova MN 400

De tweede machine betreft de Multinova MN 400 voor het vouwen en -meerpunts- belijmen van “straightline”, “crashlock/autolock” en “trays”. Ook deze machine kenmerkt zich door de korte insteltijden en vooral de flexibele inzet voor de productie van de meest gevarieerde doosvormen en -maten.


De grote invoerlift voor formaten tot 6.000 mm lengte en 2.600 mm breedte
De grote invoerlift voor formaten tot 6.000 mm lengte en 2.600 mm breedte

Milieu sparen

Met de investering in beide machines heeft Boxsupply een stap voorwaarts gezet om haar klanten meer tegemoet te komen om de juiste verpakking te bieden die in overeenstemming is met de inhoud. Hierdoor wordt het toevoegen van opvulmateriaal in een doos vermeden, transportkosten door een “te grote verpakking” gereduceerd en dus efficiënter verpakt en veiliger verzonden. Een investering die bijdraagt aan de actuele eisen om het milieu te sparen.

Over Panhuijsen

Het Tilburgse familiebedrijf Panhuijsen is sinds 1903 actief in verpakkingen en verpakkingsmaterialen. Het bedrijf begon in het centrum van Tilburg als touw- en papierhandel. Inmiddels is de onderneming actief op het industrieterrein De Loven in Tilburg, waarbij verpakkingen en verpakkingsmachines nog steeds centraal staan. Stretchfolie en bijbehorende machines vormen een belangrijk onderdeel van de onderneming.

Bron: Adkow

Artikel delen