Simpel gegevens printen op producten en verpakkingen

Simpel gegevens printen op producten en verpakkingen

De Koningh is in de BeNeLux specialist in coding, labeling en inspection. Het bedrijf levert onder andere industriële inkjetprinters van Linx. Hiermee is het mogelijk om teksten, barcodes, THT-data, logo’s of afbeeldingen te printen op vrijwel alle materialen.

Dit is een artikel van onze partner De Koningh.

Deze methode van contactloos printen is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals: plastic, glas, metaal, folie, rubber of direct op verpakkingen. Vaak gaat het om variabele informatie tot maximaal vijf regels. Deze gegevens worden met zeer hoge printsnelheid door de continue inkjetprinter aangebracht zonder contact te maken met het te printen oppervlak. Daarnaast kan variabele informatie op iedere zijde en vanuit alle posities op producten en verpakkingen geprint worden.Minder onderhoud en meer productiviteit

Het grote touchscreen van deze kleinkarakter inkjetprinter is gemakkelijk te bedienen met pictogrammen en is duidelijk afleesbaar. Bovendien staan alle productiegegevens in beeld en kan informatie direct worden aangepast. Dit verkleint de kans op codeerfouten en productieverlies. Inkt en solvent is eenvoudig te vervangen, zonder gebruik van gereedschap. Daarbij is met de self-service module onderhoud zelf uit te voeren.

Printkop van Linx

De printkop van Linx is de uitkomst van een uniek staaltje product engineering. Met als doel de beste printkop ter wereld te ontwerpen. Zeker bij industriële omgevingen is robuustheid en gebruiksvriendelijkheid van groot belang. De productie mag nooit ongepland stilstaan en op alle coderingen moet vertrouwd kunnen worden.

  1. Tot 3 maanden reinigingsinterval: Het unieke printkopsysteem vermindert interventies. Daarnaast is de kop eenvoudig te reinigen zonder componenten te verwijderen.
  2. Intelligente gutter klep: Om verstopping te voorkomen sluit te de gutter klep automatisch zodra de printer wordt uitgezet of bij spanningsuitval.
  3. Beschermde printkop: Na assemblage wordt de printkop met hars gevuld. Hierdoor zijn alle kritische componenten volledig beschermd voor dagelijks gebruik.
  4. 30% inktbesparing: Inktkosten worden gereduceerd door het gebruik van een kleinere standaard formaat nozzle.
  5. Geen afstelling nodig: Er hoeft niets te worden afgesteld bij een Linx printkop. Zelfs bij een val kan de kop direct weer worden gebruikt.

Meer weten over printen met kleinkarakter inkjet?

Kijk op www.dekoningh.nl voor alle informatie over contactloos coderen op hoge snelheid.

Artikel delen