Universele gripping oplossing Formhand

Universele gripping oplossing Formhand

Met de grijpkussens van Formhand is het mogelijk om de meest complexe goederen op een efficiënte manier te handelen. De grijpkussens zijn voorzien van een granulaatvulling waardoor deze zich automatisch aanpassen aan verschillende objecten.

De Formhand kan worden gebruikt als mobiele grijper, als stationair montage-element of als klemelement. De Formhand grijpt op een groot oppervlak met een laag drukverschil in combinatie met een vormsluiting.

Vacuüm

Een Formhand grijpkussen bestaat uit een basisframe met aansluiting op een vacuümpomp of blower, een luchtdoorlatend kussen met een granulaatvulling en een Polyurethaan kussen. Het werkingsprincipe van het hele systeem is gebaseerd op het aangrijpen door vacuüm, de vormaanpassing door het stromende granulaat en een omsluiten van het aangrijpkussen door de luchtstroom.

Vervormbaar of massief

Dit functionele principe maakt verschillende bedrijfstoestanden van het grijperkussen mogelijk. Het grijperkussen kan vrij vervormbaar of volledig massief zijn. Tussen die toestanden bevindt zich een toestand waarin het kussen kan worden vervormd, maar de huidige vorm wordt opgeslagen.

Hoog aanpassingsvermogen

Het hoge aanpassingsvermogen van het grijperkussen maakt Formhand-grijpers tot een universeel toepasbare handlingtechnologie, zodat product specifieke grijpers niet meer nodig zijn. Daarbij past het grijperkussen zich automatisch aan de meest uiteenlopende vormen van het te grijpen object aan.

3 types

De Formhand grijpkussen is verkrijgbaar in 3 types. De kleinste van de 3 is het ronde FH – R80 kussen. Daarnaast is er de ronde FH – 150 en de langwerpige FH – E3020. De Formhand kan individueel worden aangepast aan de wensen van de klant. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact op met de specialisten van Airtec.

Artikel delen