Vision-systeem voor controle ronde verpakkingen

Vision-systeem voor controle ronde verpakkingen

Mettler Toledo introduceert een compact en vision-systeem voor het controleren van ronde verpakkingen. Het systeem, genaamd V15 Round Line, is uitgerust met camera's die rondom producten controleren op fouten. Het is met name bestemd om de verpakkingskwaliteit te controleren bij snelle productwisselingen.

Het vision-systeem is ontwikkeld door de Mettler Toledo Product Inspection ( MTPI ) business unit en is bedoeld voor inspectie van ronde verpakte food, drank of cosmetica producten. De V15 Round Line is uitgerust met zes camera's die zijn voorzien van liquid lens technologie. Het geautomatiseerde camerasysteem controleer labels op een groot aantal punten, zoals partijcodes, barcodes, uiterste houdbaarheidsdatums of andere tekst

Labels en coderingen

‘V15 Round Line biedt fabrikanten een eenvoudige oplossing voor een complex probleem: hoe ervoor te zorgen dat labels en coderingen op ronde producten goed kunnen worden geïnspecteerd, zodat ze voldoen aan de wettelijke etiketteringsvereisten, boetes voor de detailhandel vermijden en het aantal teruggeroepen producten verminderen als gevolg van onjuiste producten labels’, zegt Klaus Malscheski, vision market manager voor MTPI.


Het vision-systeem bevat zes slimme camera's die een 360-gradenweergave van de verpakking bieden. (Afbeelding Mettler Toledo)

Vision-systeem met zes camera’s

Mettler Toledo meldt dat de configuratie van de V15 Round Line de inspectie van verpakkingen optimaliseert en dat de zes slimme camera’s zich met een druk op de knop opnieuw instellen wanneer een nieuwe taak wordt geconfigureerd.
Andere systemen voor het aansturen van ronde producten gebruiken doorgaans minder camera's, waardoor afbeeldingen aan elkaar moeten worden ‘geplakt’ waardoor het beeld niet compleet kan zijn. En voor deze andere systemen moet de cameraconfiguratie soms ook worden aangepast tijdens jobwissels, wat kan leiden tot mogelijke fouten.
‘Door de automatische afstelling met de zes slimme camera's wordt de configuratietijd teruggebracht van vijf minuten naar slechts één minuut. In productieomgevingen, waar het tempo hoog ligt en waar fabrikanten steeds vaker productwisselingen moeten verwerken, levert dit belangrijke productiewinst op’, aldus Klaus Malscheski.

Artikel delen