Xeikon lanceert Titon toner technologie

Xeikon lanceert Titon toner technologie

Xeikon heeft Titon, een nieuwe tonerformule voor papier en flexibele verpakkingen, geïntroduceerd voor indirecte en directe voedselcontacttoepassingen, informeert de printerfabrikant.

Vraag hier een proefabonnement aan op VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,-ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.

Frank Jacobs, market intel en senior productmanager: ‘Met de nieuwe Titon-technologie biedt Xeikon een duurzame oplossing voor een onontgonnen en grotere verscheidenheid aan toepassingen om merkeigenaren, ontwerpers en drukkers die meer gebruik willen maken van papieren verpakkingen voor voedingsproducten, volledig te ondersteunen.’

Voedselveilige Titon toner


De nieuwe Titon toner van Xeikon is geur- en smaakloos en geschikt voor toepassingen met indirect en direct contact met voedingsmiddelen.
De nieuwe Titon toner van Xeikon is geur- en smaakloos en geschikt voor toepassingen met indirect en direct contact met voedingsmiddelen.

Titon bouwt volgens Xeikon voort op de kernwaarde van de droge tonertechnologie van het bedrijf die, door de afwezigheid van vloeibare (mobiele) componenten, wordt beschouwd als een voedselveilige technologie in het digitale landschap, zelfs met alleen papier als belangrijkste functionele barrière. De toner zou geur- en smaakloos zijn. Titon toner is geschikt voor een reeks toepassingen met indirect en direct contact met voedsel.

Zonder beschermende laag

De nieuwe toner zou bestand zijn tegen schuren en krassen, water, zonlicht, hoge temperaturen en een groot aantal vloeibare chemicaliën, zonder enige vorm van beschermende lagen zoals vernissen of lamineren. Het wordt ook geleverd met de mogelijkheid om hitteafdichtingstemperaturen tot 220-260 graden Celsius te weerstaan.

Verschillende verpakkingen

Titon kan verschillende soorten flexibele verpakkingen voor voedingsmiddelen bedrukken. Het kan worden gebruikt voor papier dat aan één zijde is gecoat voor tassen, zakjes en sachets, of aan beide zijden voor wikkels, zoals gebak, zoetwaren, suiker, meel, kruiden en specerijen, en koffie en thee.

Live demo

Het eerste digitale systeem met Titon-technologie is de Xeikon CX500t, een nieuw lid van de Cheetah-serie. De pers is een 508 mm (20 inch) brede machine. Bezoekers van het Xeikon Café in Lier, België, kunnen op 26-28 april Titon-technologie in actie ervaren tijdens de live demo's, informeert het bedrijf.

Artikel delen