Zodiac ICE thermal transfer printer

Zodiac ICE thermal transfer printer

Binnen de voedingsmiddelenindustrie, en zeker in de AGF-branche, worden veel traysealers gebruikt om diverse producten te verpakken. Traysealers topsealen de levensmiddelen die in bakjes liggen. Op de topsealfolie moet diverse consumenteninformatie realtime geprint worden, zoals de houdbaarheidsdatum, barcode en het land van oorsprong. Hier komt de Zodiac ICE thermal transfer printer van Automator in beeld.

Dit is een artikel van onze partner Automator.

Folie printen op relatief korte afstand

Bij een traysealer moet met een relatief korte tussenafstand diverse keren geprint worden op de topsealfolie. De Zodiac printer is hier geschikt voor. ‘De printer print afhankelijk van het aantal bakjes snel meerdere printjes op folie en dat ook nog eens met een mooie printkwaliteit’, aldus Remco Krosenbrink, Sales Engineer bij Automator. ‘Een aantal grote namen binnen de leveranciers van traysealers, vertrouwen op de kunsten van de Zodiac, wanneer zij een printer meeleveren op hun traysealer.’

Al jaren een begrip

De Zodiac printer bestaat al jaren en heeft zijn waarde op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit bewezen. In de loop der tijd is de printer doorontwikkeld en voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden.

‘Ik hoor vanuit het veld terug dat de Zodiac een fijne printer is om mee te werken. Door een gebruikersvriendelijk touchscreen is de bediening eenvoudig. Door zo min mogelijk slijtagegevoelige onderdelen te gebruiken in de printer, is de downtime door onderhoud minimaal. En een volop draaiende productielijn is iets waar, zeker met de vaak hoge productiesnelheden in de foodindustrie, de producent veel waarde aan hecht’, verduidelijkt Krosenbrink.

De Zodiac in een paar steekwoorden

Hieronder noemt Automator een aantal eigenschappen van de Zodiac:

  • Gebruiksvriendelijk touchscreen;
  • Minimaal lintverbruik;
  • Geen perslucht nodig;
  • Zeer eenvoudig te gebruiken lintcassette die minimaal onderhoud vraagt;
  • Print zowel continu als intermitterend;
  • Is leverbaar in een linkse en rechtse versie;
  • Laden van lay-outs met USB-stick of ethernet;
  • Software: compatibel met Nicelabel, Codesoft en Bartender.

Meer informatie

Meer informatie over de Zodiac ICE thermal transfer printer is te vinden op de website van Automator. Specificaties en mogelijkheden van de machine zijn te lezen in de brochure. Wilt u met Remco Krosenbrink of één van zijn collega’s sparren over de mogelijkheden van de printer? Bel dan naar Automator via nummer +31 (0)10 415 64 00 of stuur een mailtje naar info@automator.nl.

Artikel delen