Notenpasta afgevuld door verpakkingsmachines van EFM

EFM Machinery toont op Empack haar verpakkingsmachines

Notenpasta afgevuld door verpakkingsmachines van EFM

EFM Machinery toont op Empack haar systemen voor het vullen, sluiten, etiketteren, sleeven, kartonneren en transporteren van flessen en potten in diverse industrieën. Met haar ervaring, know-how en inventiviteit weet het bedrijf altijd een passende oplossing. Zo ook voor één van haar trouwe klanten, Terrasana, welke een afvullijn zocht voor diverse biologische notenpastás.

De geïnstalleerde notenpasta afvullijn omhelst een vol automatische depaletiseermachine voor het opzetten van glazen potten, welke gemonteerd is in de low-care ruimte. Eens door de muur in de (high-care) ruimte worden de potten overgenomen door een continue werkende rinser welke de potten uitblaast met behandelde lucht, deze voedt zo een achtkops servo gestuurde piston afvulmachine voorzien van verwarmde buffertank en roerwerk. In de buffertank kunnen later ook nog stukjes noot of andere ingrediënten toegevoegd worden wat gemengd word tot een homogene massa.

EFM verpakkingsmachines (1)

Metaaldetectie

De gevulde potten lopen door een metaaldetectie en worden door een roterende sluitmachine voorzien van een schroefdeksel en gaat verder naar de roterende “non-stop” etiketteermachine welke ook controleert of het juiste etiket erop zit. Tot aan de sluitmachine zijn alle transportbanen voorzien van RVS overkappingen.

EFM verpakkingsmachines (2)

Kartonneermachine

Vervolgens gaan deze afgewerkte potten naar de automatische kartonneermachine en gaan de Amerikaanse vouwdozen voorzien van een etiket naar het paletiseersysteem. De gestapelde pallets lopen via een rollerbaan naar het magazijn waar deze afgepakt worden door een heftruck.

Deze afvullijn staat inmiddels notenpasta’s in potten te produceren sinds begin 2024 en is dus al op menig tafel beland.

Empack stand G123

www.efmbv.nl

EFM verpakkingsmachines (4)

EFM verpakkingsmachines (5)

 

Artikel delen