Pacoma breidt uit met ICMI dozentape machines

Pacoma breidt uit met ICMI dozentape machines

Pacoma Europe breidt uit met het Italiaanse merk ICMI, producent van dozentape machines. Pacoma heeft hiermee de oplossing in huis voor het tapen van dozen met milieuvriendelijk en duurzaam gegomde papier tape. De range machines bestaat uit semi en volautomatische oplossingen. 

De Italiaanse firma ICMI heeft in de afgelopen 30 jaar expertise opgedaan met de bouw van dozen sluitmachines. Daarbij past het bedrijf moderne technieken toe in een traditioneel ontwerp. Door de flexibele en betrouwbare machines te bouwen, biedt ICMI oplossingen op maat voor de verpakkingsproblemen van klanten. Naast standaard modellen levert ICMI ook op maat gemaakte dozensluiters.

 

Papierentape

Gegomde papierentape is een milieuvriendelijke oplossing voor het duurzaam sluiten van dozen’, aldus het bedrijf. Gegomde Papieren tape is gemaakt van gerecycled, biologisch afbreekbaar, papier. Het is voorzien van een laag aardappelzetmeel en bestand tegen temperatuurschommelingen, stofdicht en permanent hechtend. Deze tape dient in tegenstelling tot standaard BOPP verpakkingstape nat gemaakt te worden voor het aanbrengen. Daar ligt gelijk ook de specialiteit van de ICMI-machines.

 

Specialist in dozensluiten

ICMI werd in 1975 in Zingonia opgericht door de familie Valtellina: bekende ondernemers uit Bergamo (Italië) die al vele jaren actief waren in diverse industrieën. ICMI legde zich onmiddellijk toe op het ontwerp en de bouw van machines voor het sluiten en tapen van kartonnen dozen met gegomde papieren tapes (glasvezel en polyester versterkt, ecologisch, economisch en duurzaam) met naast standaard machines ook klant specifieke verpakkingsoplossingen.

Pacoma heeft voor de verdeling van de ICMI machines het exclusieve alleenrecht in de Benelux.

 

Artikel delen