Pallet Box 2.0 voor geautomatiseerde opslag van grote volumes

Cabka lanceert de Pallet Box 2.0, een plastic ladingdrager met een groot intern volume van 1400 liter .

Pallet Box 2.0 voor geautomatiseerde opslag van grote volumes

Cabka lanceert de Pallet Box 2.0. Deze innovatieve plastic ladingdrager met een groot intern volume van 1400 l biedt volgens de kunststof palletproducent een verbeterde hanteerbaarheid en een hogere duurzaamheid. De Pallet Box 2.0 is een oplossing voor geautomatiseerde opslag en vervoer van grote volumes.

De Pallet Box 2.0 biedt meer veiligheid voor de gebruiker. Nieuwe stapelhoeken zorgen ervoor dat stapelen veilig en makkelijk is. Dit biedt een voordeel wanneer ruimte beperkt is. De palletbox 2.0 kan tot zeven hoog gestapeld worden in een magazijn en er kan veilig tot 7.000 kg gestapeld worden, in een hoogbouwmagazijn tot 1.000 kg en tijdens transport tot 2.000 kg.

 

Duurzame oplossing

Cabka heeft de Pallet Box 2.0 aanzienlijk verbeterd, waardoor deze duurzamer is voor langdurig gebruik. De dikkere wand in het onderste gedeelte van de box zorgt voor een hoge schokbestendigheid. De pallet box kan makkelijker met een vorkheftruck vervoerd worden, waarbij acht speciale rubberen stoppers aan de onderkant ervoor zorgen dat de pallet box niet gaat schuiven op de vorken. De Pallet Box 2.0 is ontworpen voor gebruik in geautomatiseerde systemen en kan makkelijk geïntegreerd worden in een dergelijk systeem – kantelen, draaien of roteren in alle richtingen is mogelijk.

 

Afmetingen pallet

De Pallet Box 2.0 is beschikbaar in de afmetingen 1300 x 1150 x 120 mm (L x B x H) met geperforeerde of gesloten wanden en heeft een tarragewicht van 70 tot 77 kg, afhankelijk van de configuratie. Er kan gekozen worden tussen drie of zes sleeplatten en de ladingdrager is van alle zijden toegankelijk voor de vorkheftruck. Een deksel is optioneel verkrijgbaar.

Cabka__Pallet Box 2.0_LR_VM2

Toepassingen pallet box

De Pallet Box 2.0 met zijn groot intern volume van 1400 l geschikt voor grootschalige opslag. Het grote laadvermogen is vooral van belang voor gebruikers in de voedingsindustrie, recycleerbedrijven en de landbouw. De containers werden ontworpen voor gebruik bij temperaturen tussen de -30 en 50 graden Celsius. De de hygiënische Pallet Box 2.0 is geschikt voor onder andere melk, vis of vlees, groenten en dierenvoeding. De box is makkelijk te reinigen en een extra bescherming binnen in de box is niet nodig. Voor non-food toepassingen, zoals bijvoorbeeld afvalbeheer, raadt Cabka een versie aan uit gerecycleerd plastic.

 

Recycleerbaar en milieuvriendelijk

Alle versies van de Pallet Box 2.0 zijn volledig recycleerbaar, waardoor deze op het einde van hun levensduur terug terechtkomen in het productieproces. De Pallet Box 2.0 is interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor hun logistieke vraagstukken.

Cabka produceert de vier modellen van de ladingdrager in België om op die manier dicht bij de klanten te zijn in de Benelux-landen, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

 

Artikel delen