Panasonics GM1: Alles ineen voor elke beweging

Panasonic_verpakking_robot

Panasonics GM1: Alles ineen voor elke beweging

Een PLC en motion controller als twee aparte onderdelen? Niet met de GM1 van Panasonic Industry. De unit bundelt de functionaliteiten voor aansturing en motion control in één compacte behuizing, en zorgt vanuit daar voor een even snelle als accurate aansturing van de meest complexe besturingsprocessen. Zie de GM1 dan ook als het hart van een machine. Als één krachtige unit voor een veelzijdig verpakkingsproces.

Packagingbedrijven optimaliseren hun proces waar dat kan. Neem bijvoorbeeld de groeiende inzet van veldbussysteem EtherCAT, dat als open protocol een flexibeler bedrijfsproces biedt. Ook zetten steeds meer verpakkingsbedrijven de stap richting Industry 4.0, mede dankzij de communicatietechnologie van IO-Link. Al die ontwikkelingen: Panasonic Industry ondersteunt ze volop. En heeft ze nu zelfs samengebracht, met de lancering van de GM1 motion controller

Eén all-in-one unit voor 32 assen

Het is alleen al dankzij de compacte behuizing dat de GM1 ruimte bespaart, overzicht biedt en de bediening vereenvoudigt. Toch zit de kracht van de unit ‘m vooral in de vele functionaliteiten. De GM1 combineert de veelzijdige aansturing van een PLC met de precisie van een motion controller, en maakt het mogelijk om – via EtherCAT – tot maar liefst 32 assen aan te sturen. Twee afzonderlijke Ethernetpoorten zorgen voor zowel een snelle en veilige communicatie tussen machines als ook een parallelle remote monitoring. En gaat het om de responstijden? Dankzij de sterke verweving van aansturing en motion control komen die uit op vaak niet meer dan 0,5 milliseconden. 

Motion controller voor elke beweging

De GM1 wordt geprogrammeerd via het CODESYS-platform en is bij uitstek geschikt voor hoog geavanceerde motiontoepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het laten bewegen van roterende processen. Ook geautomatiseerde bewegingen, zoals labelen en palletiseren verlopen soepel en snel. En de detectie en monitoring van elk aspect van het productieproces? Daarvoor kun je de GM1 koppelen met onder andere IO-Link, wat de data van alle sensoren overzichtelijk samenbrengt binnen één centraal punt. Dat biedt grip. En werkt uiteraard wel zo efficiënt, ook voor wie nu écht werk wil maken van predictive maintenance.  

Ontdek de mogelijkheden voor jullie organisatie

Minder benodigde hardware, minder programmeerwerk, minder tijd kwijt aan het opsporen van de oorzaak van een storing: met de GM1 verbetert het rendement op vele vlakken.
Meer weten over de inzet van de motion controller voor jullie organisatie? Bel Panasonic Industry via tel. +31-(0)499-37 27 27 en vraag een van de specialisten naar de mogelijkheden. 

Bekijk hier de video over de GM1: 

Artikel delen