Paramelt coatings beperken de milieu-impact verpakkingsmaterialen

Paramelt coatings beperken de milieu-impact verpakkingsmaterialen

In het streven naar een circulaire economie introduceert Paramelt de hernieuwbare plantaardige Paraflex Nowax coatings en de Aquaseal dispersies voor papier. Deze nieuwe producten maken het mogelijk om verpakking als afval te verwerken.

Paramelt speelt in op sterk toegenomen voorkeur voor papier-gebaseerde verpakkingen. Het bedrijf biedt voor diverse verpakkingstoepassingen de juiste coatings voor barrière en heat-seal functionaliteit. Met deze technologieën van de lijm- en coatingspecialist uit Heerhugowaard kan papier tot een performant verpakkingsmateriaal getransformeerd worden, met behoud van alle voordelen die het biedt.

 

Paraflex Nowax coatings

De hernieuwbare plantaardige Paraflex Nowax coatings worden aangebracht zoals een was-coating en zijn breed toepasbaar. Ze kunnen barrière eigenschappen, gelijkwaardig aan polyethyleen, aan papier toevoegen zonder afbreuk te doen aan de biodegradeerbaarheid. Daardoor blijft het materiaal geschikt voor alle denkbare scenario’s aan het einde van zijn levenscyclus, of het nu als afval gestort wordt, onbedachtzaam in de natuur wordt achtergelaten, gerecycleerd of gecomposteerd wordt.

Paramelt Nowac coating

Aquaseal dispersies

Via extrusie is het moeilijk om een laag dunner dan 10-12 gram kunststof per vierkante meter papier aan te brengen, terwijl deze laagdikte meestal wel voldoende is voor de beoogde barrière en heat-seal eigenschappen. Aquaseal dispersies van polyolefine kunststoffen in water, kunnen wèl dun aangebracht worden, met conventionele druk- en printtechnieken. De hiermee behaalde MVTR-waardes liggen dan wel lager, maar zijn nog steeds in lijn met de doelstelling. In tegenstelling tot extrusie-gecoat papier, blijft het materiaal zo bovendien wel recyclebaar in de bestaande stroom en met de geëigende processen die we vandaag kennen.

 

Dispersielijmen

Naast deze vernieuwende producten biedt Paramelt ook hot melt- en dispersielijmen voor verschillende doeleinden:

  • EXCELTA (PO-gebaseerde) en PLASTOMELT (EVA- or EBA-gebaseerde) hot melt lijmen voor end-of-line verpakking, het opzetten van trays of het sluiten van dozen.
  • PLASTOFLEX pressure sensitive hot melt lijmen voor de productie van e-commerce verpakkingen, vensterzakken en verschillende andere toepassingen.
  • MULTICOLLAC and LATYL watergebaseerde lijmen voor het etiketteren van flessen, potjes en blikken in dranken- en voedselindustrie.
  • ENZIFLEX and LATYL watergebaseerde lijmen voor de productie van papieren en kartonnen verpakkingen.

 

Op interpack staat Paramelt op stand A02B in hal 7

Artikel delen