PFM Pearl: dé verpakkingsoplossing voor Fit Piggy's snacks

Skillpack PFM Pearl horizontale flowpacker

PFM Pearl: dé verpakkingsoplossing voor Fit Piggy's snacks

De PFM Pearl is een horizontale flowpacker, die zowel food- als non-foodproducten efficiënt en veilig verpakt. De levering van deze geavanceerde verpakkingsmachine aan Fit Piggy, producent van zoete snacks, betekent voor Skillpack opnieuw een tevreden klant. Tegelijkertijd profiteert Fit Piggy van de vele voordelen die de PFM Pearl oplevert. 

Toonaangevende merken

Sinds 2001 is Skillpack marktleider in verpakkingsmachines voor zowel de food-sector als de non-foodsector. Of het nu gaat om een standaard verpakkingssysteem of klantspecifiek maatwerk, Skillpack denkt met u mee en levert hoogwaardige, betrouwbare oplossingen. Hiertoe is de onderneming in de Benelux de exclusieve vertegenwoordiger van diverse toonaangevende merken, zoals BG Pack, Mecapack, MBP, MF en PFM. Van het merk PFM leverde Skillpack onlangs een horizontale flowpacker / flowwrapper aan een klant in de foodsector.

Klantcase Fit Piggy

Fit Piggy is een producent van eiwit- en vezelrijke zoete snacks, de zogeheten Biggy Bars. Eerder kocht deze klant al een ‘instapmodel’ van Skillpack, de PFM Swift, om kennis te maken met automatisch verpakken in plaats van handmatig verpakken. De PFM Swift is eenvoudig te bedienen en heeft één programma. Het efficiëntere verpakkingsproces beviel zo goed dat Fit Piggy toch meer opties wilde en verschillende formaten wilde kunnen draaien op eenzelfde machine. Hierop nam Skillpack de PFM Swift retour (om weer als occasion aan te bieden) en leverde aan Fit Piggy een PFM Pearl.

De tekst gaat onder de afbeeldingen verder. 

Fit Piggy Fit Piggy bar

PFM Pearl: een sterk ontwerp

Het ontwerp van de PFM Pearl is ergonomisch, eenvoudig en compact. Zo bevinden de Human Machine Interface (HMI) en start-/stopknoppen zich op een toegankelijke locatie voor optimaal gebruiksgemak. De eenvoud zit ‘m vooral in het feit dat de motoren in directe verbinding staan met verschillende onderdelen. Bovendien maakt het compacte machineontwerp reiniging makkelijk, mede dankzij het ontwerp van de constructie en de vloeiende rondingen.

Voordelen van de PFM Pearl

  • Hoge snelheid en veelzijdigheid, met een capaciteit tot maar liefst 100 cycli per minuut;
  • Volledig servogestuurd met motion controller en servomotoren, die onder meer de invoerband, lengteseal en sealbeitels aansturen;
  • De machineonderdelen zijn goed bereikbaar en eenvoudig te vervangen;
  • Een robuuste constructie met een gebruiksvriendelijke bediening;
  • De lengteseal bevat drie sets rollers voor het trekken en sealen van de folie, inclusief sealwielen met automatische opening bij stilstand van de machine, waardoor de folie niet verbrandt;
  • De machine is uitgerust met 'no product, no bag'.

De tekst gaat onder de afbeelding verder. 

PFM Pearl flowpacker Skillpack
De PFM Pearl, horizontale flowpacker voor food- en non-foodproducten

Wilt u meer weten?


De PFM Pearl is direct uit voorraad leverbaar en kan dus in no time operationeel zijn op úw werkvloer. Naast het verpakken van levensmiddelen is deze flowpacker zeer geschikt voor cosmetische, farmaceutische, grafische en non-food producten. Bent u benieuwd hoe het verpakkingsproces eruitziet? Bekijk dan deze korte video.

Wilt u meer weten over de verpakkingsmachines van Skillpack? Neem dan vrijblijvend contact op via 078 693 39 00 of info@skillpack.nl.
Artikel delen