Precisieweger voor Zwitsers zaadverpakkingsbedrijf

Ishida microweger

Precisieweger voor Zwitsers zaadverpakkingsbedrijf

In een belangrijke stap naar modernisering heeft UFA-Samen, een Zwitsers zaadverpakkingsbedrijf, geïnvesteerd in de Ishida CCW-RV Micro multihead weger. Deze investering stelt het bedrijf in staat om hun verpakkingsproces voor kostbare zaden te automatiseren en de efficiëntie aanzienlijk te verhogen.

De nieuwe Ishida CCW-RV Micro, geïnstalleerd door Itech AG, speelt een cruciale rol in het verhogen van de productiviteit en het verlagen van de arbeidskosten bij UFA-Samen. Dit systeem, bekend als de kleinste multihead weger ter wereld, biedt hoge precisie en flexibiliteit, cruciaal voor het verpakken van zaden met hoge waarde, waarvan sommige tot wel €15 per gram kunnen kosten.

20% productiever

Sinds de implementatie van de CCW-RV Micro is de output van UFA-Samen met 20% gestegen. Het nieuwe systeem maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals pulsbreedtemodulatie en nauwkeurige belastingscellen om zeer kleine combinatiewaarden te selecteren, waardoor gewichten tot op 0,01g nauwkeurig kunnen worden bepaald. Hierdoor kan UFA-Samen nu met vertrouwen zaden verpakken in gewichten variërend van 0,5g tot 50g, met een indrukwekkende snelheid van 60 verpakkingen per minuut.

Verbeterde nauwkeurigheid

De precisie van de Ishida weger zorgt ervoor dat UFA-Samen altijd binnen hun maximale overfill grens van 10% blijft, wat resulteert in minder verspilling en meer kosteneffectiviteit. Bovendien heeft het systeem de omschakeltijd tussen verschillende verpakkingssoorten drastisch verminderd, van een hele dag naar slechts 30 minuten. Dit komt door het gebruik van vooraf ingestelde instellingen op het touchscreen van de weger, wat een snelle en eenvoudige aanpassing mogelijk maakt.

Naast de verbeterde productiviteit en nauwkeurigheid biedt het nieuwe systeem ook voordelen op het gebied van hygiëne en onderhoud. De weger is ontworpen met minimale ruimtes waar zaden kunnen blijven steken, wat betekent dat schoonmaken snel en eenvoudig kan gebeuren zonder gereedschap. Dit is van cruciaal belang voor het efficiënt wisselen tussen verschillende zaadsoorten en verpakkingslijnen.

'Mijlpaal'

Fabian Ochsner, site manager bij UFA-Samen, beschrijft de nieuwe technologie als 'een mijlpaal voor ons verpakkingsproces'. De consistente hoge prestaties en nauwkeurige weging van de Ishida weger hebben der verwachtingen van he bedrijf overtroffen en zullen naar verwachting snel de kosten van de investering terugverdienen.

Ishida verpakkingsmachines

 

Artikel delen