Pro-actieve vochtbescherming  maakt droogzakjes overbodig

Pro-actieve vochtbescherming in flexibele verpakkingen maakt droogzakjes overbodig

Pro-actieve vochtbescherming  maakt droogzakjes overbodig

Aptar CSP Technologies en ProAmpac hebben een technologie ontwikkeld die ingebouwde vochtbescherming biedt in flexibele verpakkingen. Het betreft ProActive Intelligence Moisture Protect (MP-1000), een gepatenteerde 3-Phase Activ-Polymer-technologie van Aptar combineert met flexibele films van ProAmpac. De nieuwe techniek maakt droogzakjes overbodig.

ProActive Intelligence Moisture Protect technologie is de eerste in een reeks actieve verpakkingsoplossingen voor microklimaatbeheer om het risico op degradatie te verminderen, de sterkte te behouden en de productprestaties te verbeteren, melden de twee bedrijven.

De 3-Phase Activ-Polymer-platformtechnologie is een materiaalwetenschappelijke oplossing die is ontworpen om gevoelige farmaceutische producten, probiotica, medische apparatuur, medicijnafgiftesystemen en voedsel te beschermen. Door het vochtabsorberende Activ-Polymer-materiaal in een flexibele filmstructuur op te nemen, biedt de MP-1000 hoogwaardige vochtbescherming zonder dat er extra droogzakjes nodig zijn, wat volgens Aptar CSP tot minder productieonderbrekingen leidt.

 

Vochtbescherming

Deze oplossing absorbeert niet alleen overtollig vocht in de verpakking, maar beschermt de inhoud ook tegen blootstelling aan vocht die gewoonlijk optreedt wanneer vochtmoleculen door de verpakking gaan. De oplossing heeft een variërende vochtcapaciteit om microklimaatbescherming op maat te bieden die voldoet aan verschillende productbehoeften.

Het is verkrijgbaar in rollen of kant-en-klare zakken. De partners beweren dat de MP-1000 uitstekende afdichtingseigenschappen heeft en werkt op snelle vorm-, vul- en sluitapparatuur, waardoor de productintegriteit en compatibiliteit met bestaande flexibele verpakkingsapparatuur wordt gegarandeerd.

Artikel delen