De optimale bandkniplijn: revisie en update bieden veel voordelen

De optimale bandkniplijn: revisie en update bieden veel voordelen

Investeren in een nieuwe lijn óf de bestaande lijn optimaliseren door middel van een revisie en upgrade? Voor deze keuze stond één van Veldkamps klanten. De Europese klant koos voor het laatste, met alle voordelen van dien. 

Hergebruik van materialen en extra waarde

Veldkamp Technische Service realiseerde voor een grote Europese klant een mooi project: de revisie en optimalisatie van een bandkniplijn voor blik. Deze lijn rolt grote coils met blik af, richt deze uit, knipt ze op maat en stapelt de platen blik op een pallet. Voor de optimale bandkniplijn maakte de klant een afweging tussen het kopen van een volledig nieuwe lijn of de revisie en upgrade van de bestaande lijn. Vanwege de prijs, de levertijd en zeker ook de circulariteit koos de klant voor de revisie en upgrade. Het hergebruiken van de bestaande materialen in combinatie met het toevoegen van waarde door extra functionaliteit én nauwkeurigheid was voor deze klant doorslaggevend.

Veldkamp Technische Service Veldkamp Raalte


Van mechanische revisie tot projectleiding

Veldkamp kon in dit project al haar expertise kwijt. Denk hierbij aan de mechanische revisie, nieuw constructiewerk, hydrauliek, pneumatiek, extra servo-gestuurde aandrijving, nieuwe besturing en paneelbouw, veiligheidshekwerk, logistiek en projectleiding. Bovendien realiseerde Veldkamp alle facetten van dit project in eigen beheer. De meeste componenten van de bandkniplijn zijn naar de werkplaats in Raalte getransporteerd en daar werden alle benodigde modificaties uitgevoerd. Daarnaast reisde afgelopen april een team van Veldkamp af naar de klant voor de installatie van de bandkniplijn. Tot slot verzorgden twee software engineers ter plekke de laatste fine tuning van de software en werd alles in bedrijf gesteld.

Nieuwe besturing en extra servo-aandrijving

De gemodificeerde bandkniplijn draait inmiddels weer op volle toeren. Sterker nog: door de nieuwe besturing en de extra servo-aandrijving draait de lijn sneller en nauwkeuriger dan voorheen. De dynamische in- en uitvoer van de schaar zorgt voor een exacte positionering, waardoor er minder materiaalverlies optreedt. Hieruit blijkt opnieuw dat hergebruik en opwaardering van bestaande lijnen een interessante optie kan zijn en zeker een overweging waard is. Het draagt bij aan de reductie van CO2, past binnen het circulair ondernemen en is ook nog eens een goede investering gezien de bereikte upgrades, de hogere productiesnelheid en de reductie van materiaalverlies.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u benieuwd hoe Veldkamp Technische Service u kan helpen bij het realiseren van een optimale lijn? Of  wilt u meer weten over de verschillende disciplines en diensten van Veldkamp? Kijk dan op www.veldkamp.com of neem contact op via 0572 35 37 35 of info@veldkamp.com.

Veldkamp bandkniplijn Veldkamp revisie en upgrade bandkniplijn
Artikel delen