Robatech: ‘De revolutie in het vouwen van golfkarton’

Robatech: ‘De revolutie in het vouwen van golfkarton’

Robatech: ‘De revolutie in het vouwen van golfkarton’

Afhankelijk van het type golfkarton gaat het vouwen ervan met behulp van een geponste ril gepaard met problemen, zoals vouwbreuk, openingen (“gap”) en verschuivingen (“fishtailing”), aldus Robatech. Door het vouw- en lijmproces te vertragen, kan de vouwnauwkeurigheid worden verbeterd, maar dit gaat ten koste van de marges en de concurrentiepositie op de markt. Er is dus een oplossing nodig is om de vouwnauwkeurigheid van golfkarton te verhogen en afwijkingen van de dozen te verminderen zonder de flexo-vouwlijmmachine (flexo folder-gluer) te vertragen.

PerfectFold, de gepatenteerde rilmachine met vloeistof van de Zwitserse fabrikant van lijmapplicatiesystemen Robatech, biedt een oplossing. Dankzij de contactloze toepassing van de SpeedUp rilvloeistof op twee vouwlijnen kan het golfkarton precies en met minder inspanning worden gevouwen. De zachte vouwlijnen verminderen de stijfheid en herstelkrachten van het golfkarton en maken een hoge vouwnauwkeurigheid mogelijk. Golfkartonnen dozen die gerild zijn met PerfectFold hebben exacte binnenmaten, zodat de inhoud zonder problemen in de gevouwde dozen passen.

SpeedUp rilvloeistof verhoogt processtabiliteit

Robatech gebruikt de beproefde Sempre 30 lijmkoppen voor het aanbrengen van de vloeistof. De SpeedUp rilvloeistof, die geen sporen achterlaat op het golfkarton, is speciaal ontwikkeld voor PerfectFold. Afhankelijk van het type golfkarton en de afmetingen is een aanzienlijke verhoging van de machinesnelheid mogelijk. Bovendien is er minder werk nodig om het ril- en vouwgereedschap op te stellen door de verminderde stijfheid van het golfkarton. De processtabiliteit neemt toe.

Eenvoudige bediening

PerfectFold is eenvoudig te bedienen en snel te installeren in vouwlijmmachines en inliners. SpeedUp rilvloeistof is nu verkrijgbaar bij Robatech vestigingen en vertegenwoordigingen in Europa en Turkije. Verdere landen zullen volgen.

Tips

Verdere tips en interessante bijdragen zijn te vinden in de Robatech Newsroom.
Artikel delen