Robatech EasyLine: hotmelt systeem voor eenvoudige verpakkingsmachines

Robatech EasyLine: hotmelt systeem voor eenvoudige verpakkingsmachines

Robatech EasyLine: hotmelt systeem voor eenvoudige verpakkingsmachines

EasyLine van Robatech is een klein, praktisch lijmapplicatiesysteem voor eenvoudige hotmelt-lijmtoepassingen in verpakkingsmachines. Het hotmelt systeem bestaat uit de drie nieuwe onderdelen: Easy lijmsmelter, Rio verwarmingsslang en Twist lijmapplicatiekop. Samen zorgen ze voor eenvoud in bediening, installatie, inbedrijfstelling en onderhoud.

Of het nu gaat om verpakkingsmachines voor bakjes, vouwdozen, kartonnen bekers of soortgelijke producten - met EasyLine kunnen bedrijven zorgeloos verpakkingen lijmen. De maximale smeltcapaciteit van 2,5 kg/u is voor deze eenvoudige lijmtoepassingen ruim voldoende. Gebruikers krijgen met de EasyLine de functionaliteiten die ze echt nodig hebben en profiteren van een snelle inbedrijfstelling en eenvoudig onderhoud, evenals een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding, informeert het bedrijf.

Eén of twee lijmkoppen

EasyLine biedt alle basisfuncties die nodig zijn voor toepassingen met één of twee lijmkoppen: handmatige pompdrukregelaar en betrouwbaar verwarmingszonebeheer voor lijmtank, verwarmde slang en lijmkop. Statusmeldingen verschijnen op het 7-segments display op het bedieningspaneel. De temperatuurverlaging wordt geactiveerd met één druk op de knop.

Nieuw onderhoudsconcept

Het onderhoud van het lijmsysteem heeft een volledig nieuw concept. De Rio verwarmde slang en Twist lijmkop zijn met elkaar verbonden via een plug-and-play koppeling. Daarbij is nieuw dat het lijmfilter niet langer in de lijmkop geïntegreerd is, maar in de verwarmde slang. Hierdoor kan het filter snel en gemakkelijk bij de slang verwisseld worden. De lijmkop blijft schoon en hoeft niet te worden verwijderd. Er zijn geen tijdrovende onderhoudswerkzaamheden met EasyLine.

Veel flexibiliteit bij de installatie in verpakkingsmachines

Het machineontwerp kan eenvoudiger, want de Rio verwarmingsslang en Twist lijmapplicatiekop kennen een grote flexibiliteit bij de installatie. De houder voor de lijmkop kan rechts en links worden gemonteerd, de spuitmondstukken kunnen op verschillende manieren worden gepositioneerd in de verpakkingsmachine en de applicatiekop kan traploos om zijn eigen as draaien en de positie in de houder kan nog verder worden aangepast.

Easy lijmsmelter – klein en praktisch

De Easy lijmsmelter kan ook onafhankelijk van de EasyLine worden ingezet in combinatie met de conventionele lijmslangen Performa en Enduro en de andere lijmkoppen uit het assortiment van Robatech. De lijmsmelter heeft weinig ruimte nodig en is eenvoudig te installeren. De Robatech verwarmingsslangen kunnen onder verschillende hoeken worden aangesloten via het 45 graden aansluitvlak. Systeemintegratie vindt plaats via I/O-stekkers of bedrading. Voor alle elektrische aansluitingen zijn stekkerverbindingen beschikbaar.

Praktische lijmtank

De Easy lijmsmelter is misschien klein, maar toch is hij gemakkelijk te vullen omdat de tankopening relatief groot is. De lijmtank is gecoat en kan dus snel worden gereinigd. Het lijmfilter in de lijmverdeler is gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig te vervangen. Zowel de tankopening als de lijmverdeler zijn voorzien van contactbeveiliging om te beschermen tegen verbranding.

Meer informatie

Meer informatie en twee interessante video’s over de Easy en EasyLine zijn te vinden op de speciale website.
Artikel delen