Robotica en AI verhogen de efficiëntie van snack verpakkingsmachines

De SnackMaster 200i van BluePrint Automation

Robotica en AI verhogen de efficiëntie van snack verpakkingsmachines

De snackwereld zet steeds vaker robots en verpakkingsmachines met slimme computers in om de productie te versnellen. En met de komst van kunstmatige intelligentie (AI) gaat de automatisering nog een stapje verder. Verschillende snackfabrikanten, klanten van BluePrint Automation, hebben deze technologieën al met succes omarmd.

 

Een steeds groter te kort aan arbeidskrachten en een markt die blijft groeien noodzaakt snackproducenten te automatiseren. Robots en slimme computers zijn daarbij onmisbare hulpmiddelen. Ze laten het verpakken van snacks met verpakkingsmachines en de laatste stappen in de productielijn soepel verlopen. Robothanden, uitgerust met geavanceerde sensoren en besturingssystemen, nemen nu taken op zich zoals het oppakken en in de verpakking plaatsen van snacks, het sluiten van dozen en het stapelen van afgewerkte producten op pallets. Deze machines werken non-stop en zorgen voor precisie en consistentie, zelfs in snelle productieomgevingen.

 

Verpakkingsmachines automatiseren met AI

Naast traditionele automatisering kan AI een belangrijke rol spelen in het behouden van kwaliteitscontrole in snackproductie. Door AI-gestuurde visuele inspectiesystemen kunnen snel fouten worden opgemerkt, waardoor alleen perfecte producten bij de consument terechtkomen. Dit vermindert niet alleen verspilling, maar verhoogt ook de veiligheid van producten.

BPA_verschillende_pakpatronen

In de standaardconfiguratie verpakt de BPA SnackMaster 200 serie snackzakken verticaal in verschillende pakpatronen (op zijn kant, vlak of een combinatie van beide) in standaard RSC dozen of display trays.

 

Succesvolle integratie

De bedrijven die via BluePrint Automation (BPA) robotautomatisering en AI hebben geïntegreerd, melden significante verbeteringen in efficiëntie, kostenbesparingen en productkwaliteit. Bijvoorbeeld een Australische fabrikant van snackproducten heeft algoritmen en robotica ingezet voor een BPA casepacker met een hogere output en een kleinere footprint. Hierdoor steeg de efficiëntie van 98% naar 99,8%, wat resulteerde in minder voedselverspilling. 1,8% lijkt misschien weinig, maar dat betekent ongeveer zeven zakken minder afval per minuut, wat significant is bij een productie die 24 uur per dag en zeven dagen per week doorgaat.

Lees hier het volledige artikel

 

 

Artikel delen