Roest voorkomen bij langdurige opslag en verzending met BioPad

Cortec  Corporation heeft ontwikkeld  BioPad, een biobased product dat effectief corrosiebescherming in een verpakking toevoegt.

Roest voorkomen bij langdurige opslag en verzending met BioPad

Cortec Corporation heeft BioPad ontwikkeld, een USDA-gecertificeerd biobased product dat een effectieve manier is om corrosiebescherming in een verpakking toe te voegen. Het is gemaakt van flexibel non-woven materiaal doordrenkt met corrosieremmers. Het non-woven materiaal kent een hoog biobased gehalte en is voornamelijk afkomstig van bijproducten van maïsverwerking.

Wanneer BioPad in een verpakking wordt geplaatst, verdampt de hoge concentratie van corrosie-inhibitoren van de pad snel en verspreidt zich door de hele behuizing, waardoor een beschermende moleculaire laag wordt gevormd die corrosie remt op alle toegankelijke metalen oppervlakken, inclusief die van koolstofstaal, aluminium, gegalvaniseerd staal, messing, koper en zink.

Als de verpakking kort wordt geopend, vullen extra corrosie-inhibitoren van BioPad de beschermende atmosfeer in de ruimte aan. Wanneer het metalen onderdeel uit de verpakking wordt gehaald voor installatie en gebruik, zullen de corrosieremmers verdampen en een schoon, niet-geroest metalen oppervlak achterlaten.

 

Voordelen van BioPad

BioPad biedt van nature vele voordelen, waarvan de belangrijkste een snelle en uitgebreide bescherming is dankzij een hoge concentratie ‘dampfase-corrosie-inhibitoren’. Deze hoge concentratie, gecombineerd met het dunne ontwerp van BioPad, resulteert in een aanzienlijke materiaalvermindering in vergelijking met gelijkaardige apparaten die polyurethaanschuim uitstoten (dwz meer corrosiebescherming per vierkante inch/cm materiaal). In tegenstelling tot veel vloeibare roestwerende middelen, betekent het gebruik van BioPad voor corrosiebescherming dat ontvetten of verwijderen van de coating aan het einde van de conserveringsperiode niet nodig is, een enorme besparing in werktijd en arbeid.

Artikel delen