Samenwerking VMS en Ferag: totaalleverancier en solution design specialist

VMS Ferag transport- en sorteersystemen

Samenwerking VMS en Ferag: totaalleverancier en solution design specialist

VMS werkt voor oplossingen op het gebied van transporteren en sorteren nauw samen met partner Ferag. Op de internationale vakbeurs LogiMAT presenteert Ferag de Skyfall; een intelligente pouch sorter en transportsysteem in één.

Wereldwijde marktleider voor logistieke procesautomatisering

Tijdens LogiMAT in Stuttgart (25-27 april 2023), de internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesbeheer, zal Ferag zich vooral richten op haar expertise als totaalleverancier en solution design specialist op grootschalige projecten. Het Zwitserse familiebedrijf is al meer dan 65 jaar succesvol als fabrikant en behoort tot de wereldwijde marktleiders voor toekomstbestendige logistieke procesautomatisering. Bovendien presenteert Ferag op de beurs een reeks innovatieve oplossingen voor intralogistiek aan het internationale publiek.

Transporteren, bufferen, sorteren, consolideren en verwerken in één systeem

Op de LogiMAT (Hal 3, stand C03) zal Ferag haar unieke hangbaansysteem "Skyfall", een intelligente pouch sorter en transportsysteem in één, presenteren. Dit systeem zorgt voor een optimale materiaalstroom in (goederen)opslag, overslag en ophalen. De Skyfall combineert transporteren, bufferen, sorteren, consolideren en verwerken van goederen in één systeem. Dit is gebaseerd op trolleys met productspecifieke dragers, die gebruik maken van zwaartekracht. De Skyfall pouch sorter is gemakkelijk op te schalen, wanneer dat nodig is, én kan op elk moment worden uitgebreid. Bovendien kan het systeem in de hoogte worden gebruikt, waardoor waardevol vloeroppervlak vrijkomt.

Ferag verantwoordelijk als totaalleverancier

De Skyfall pouch sorter biedt de grootst mogelijke flexibiliteit. Zo kan het systeem bijvoorbeeld worden ingezet voor het verwerken van retouren om geretourneerde goederen snel weer verkoopbaar te maken. Dit helpt om klantorders sneller te vervullen. Door de combinatie van een zeer dynamische technologie en een gecoördineerd materiaalstroombeheersysteem is het mogelijk om flexibel en snel te anticiperen op uitdagingen van de markt. Het pouch sorter systeem kan worden aangepast aan het specifieke productaanbod van de klant, zonder tijdrovende planning en vereisten. Dankzij haar specialistische aanpak en enorme expertise heeft Ferag al bekende klanten, zoals fashiongroup s. Oliver, weten te overtuigen. Met als resultaat dat Ferag verantwoordelijk is als totaalleverancier voor het nieuwe distributiecentrum in Duitsland, dat een doorvoercapaciteit heeft van 21.000 pouches en GOH per uur. Het beproefde pouch sorter systeem Skyfall bevat in deze opstelling 125.000 dragers.

Ferag Skyfall S.Oliver
Het nieuwe distributiecentrum van s.Oliver in Duitsland

De ideale oplossing voor uw bedrijf

Voor een rendabele en efficiënte bedrijfsvoering is een sorteersysteem dat optimaal aansluit op uw behoeften, onmisbaar. Ferag en VMS zijn gerenommeerde partners die nauw samenwerken om complete intralogistieke oplossingen te ontwikkelen voor diverse industrieën, waaronder productie, e-commerce en omnichannel. Daarnaast werken Ferag en VMS samen aan de automatisering van post- en 3PL-diensten. Hun gezamenlijke ambitie is om voorop te blijven lopen op het gebied van technologie in de warehousing-sector.

VMS adviseert u natuurlijk graag over de ideale oplossing voor uw bedrijf.  Wilt u meer weten over sorteeroplossingen? Klik hier voor meer informatie.

Artikel delen