Schubert cobots versnellen toevoer in verpakkingslijn

Gerhard Schubert presenteert op interpack cobots voor de snelle toevoer van verschillende componenten

Schubert cobots versnellen toevoer in verpakkingslijn

Gerhard Schubert presenteert op interpack onder meer cobots voor de snelle toevoer van verschillende componenten verpakkingsmateriaal op een verpakkingslijn. Tevens zijn te zien een compacte afvulmachine voor cosmetische producten en een volledig nieuw, efficiënt en grondstofbesparend toevoersysteem voor kartonnen blanco's.

Het meest opvallend op de stand zijn de nieuwe Schubert cobots tog.519. Twee van hen nemen de toevoer van verschillende verpakkingscomponenten op een nieuw type afvulmachine voor cosmetica voor hun rekening. Een andere cobot verwerkt ook repen, chipszakken of sterk reflecterende pouches en demonstreert op deze wijze wat de voordelen zijn van AI. ‘De AI-ondersteunde programmering en beeldverwerking is zo elegant opgelost dat klanten in een mum van tijd zelf een formaatwissel kunnen uitvoeren zonder enig programmeerwerk’, aldus Schubert.

Schubert_interpack

Hoger niveau van automatisering

Daarnaast gaat het bedrijf de uitdagingen van de toekomst aan - met een conceptmodel van een nieuwe generatie machines in combinatie met een geheel nieuw type transportsysteem. Samen kunnen zij volgens Schubert bestaande verpakkingsprocessen naar een hoger niveau van automatisering, flexibiliteit en efficiëntie tillen. De innovatieve technologieën worden aangevuld met nieuwe uitgebreide diensten rond duurzamere verpakkingsoplossingen.

Bar packer met nieuwe toevoer

Als het blancomagazijn leeg raakt, moeten operators snel reageren om onnodige stops te voorkomen. Met de nieuwe Schubert TLM Comfort Feeder behoort dit nu tot het verleden, zoals te zien is op een bar packer op de beurs. Het volstaat om de hele pallet samen met de blanco's die zich nog in het blancovel bevinden in de machine te plaatsen. Een F4-robot trekt de blanco’s vervolgens één voor één rechtstreeks uit het vel en brengt ze met een snelheid van 60 cycli per minuut in het oprichtproces in. Deze werkwijze levert echter nog een ander voordeel op: het blancovel kan nog verder worden verbeterd voor optimaal gebruik van het verpakkingsmateriaal. Dit bespaart materiaal en dus grondstoffen en kosten. De combinatie van een nieuw type veltoevoer, een hoge oprichtcapaciteit en laden en sealen in een krappe ruimte biedt Schubert-klanten een bijzonder voordelig machineconcept. 

03_Schubert_interpack-2023_CMYK_print

Flowpacker

Afhankelijk van de consistentie en de ingrediënten hebben gebak en zoetwaren verpakkingen nodig met verschillende barrièrefuncties. Fabrikanten die snel willen wisselen tussen buisfolies met verschillende eigenschappen vinden in de Schubert flowpacker de juiste sealtechniek. Ze maakt het mogelijk zowel recycleerbare monokunststoffolies als op papier gebaseerde buisfolies in één machine te gebruiken. Schubert demonstreert dit op een lijn die een ultrasone eenheid voor langssealen koppelt aan een flexibele dwarssealeenheid. Het dwarssealen gebeurt in dit geval ofwel met een box-motion eenheid met ultrageluid ofwel met roterende sealbekken door middel van heetsealen. 


interpack  Hal 14 / D01

05_Schubert_interpack-2023_CMYK_print

 

Artikel delen