Schubert toont uitgebreid portfolio verpakkingsmachines voor food

Schubert toont uitgebreid portfolio verpakkingsmachines voor food

Schubert toont uitgebreid portfolio verpakkingsmachines voor food

“Duurzame groei” is het motto voor de Anuga FoodTec 2024, die tussen 19 en 22 maart in Keulen plaatsvindt. Gerhard Schubert, producent van verpakkingsmachines, zal een eigen stand hebben op deze toonaangevende vakbeurs voor leveranciers aan de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. ‘Het thema van dit jaar sluit perfect aan bij onze filosofie’, zegt Schubert ‘We kijken ernaar uit om onze innovatieve, duurzame voedselverpakkingsoplossingen te presenteren op stand C-071 in hal 7.1.

Een hoogtepunt op de stand is de TLM Comfort Feeder – een nieuwe, efficiënte, oplossing voor het direct vanaf de pallet aanvoeren van kartonnen plano's. De Schubert-experts van Packaging Perspectives introduceren ook twee ingenieuze, volledig recyclebare verpakkingsconcepten: Dotlock, een kartonnen verpakking zonder lijm, en een hybride doos-monofilm-oplossing, ook zonder lijm.
Verder geeft Schubert op de beurs advies over zijn uitgebreide portfolio verpakkingsmachines voor het geautomatiseerd en milieuvriendelijk verpakken van voedingsmiddelen en dranken.

01_Schubert_Anuga2024_web

Plano’s hanteren met TLM Comfort Feeder

De TLM Comfort Feeder zal live en in actie worden tentoongesteld op de Schubert-stand. De achtergrond voor de ontwikkeling van de innovatieve verpakkingsoplossing was de constatering dat er vertragingen in het proces kunnen ontstaan als het blanco-magazijn op het verpakkingssysteem leeg raakt – wat ertoe leidt dat machinebedieners snel moeten reageren om onnodige stops te voorkomen. Met de nieuwe TLM Comfort Feeder van Schubert is deze hobbel geëlimineerd, zoals live op de beurs te ervaren is. Het enige dat moet gebeuren is is de hele pallet, met de plano's in de machine te plaatsen. Een F4-robot trekt de plano's vervolgens één voor één rechtstreeks uit de plaat en voert ze naar het opbouwproces in de A6-opzetmachine – met een indrukwekkende snelheid van 60 cycli per minuut. Deze baanbrekende aanpak biedt nog een ander belangrijk voordeel: het losse vel kan worden geoptimaliseerd om de grootst mogelijke benutting van het verpakkingsmateriaal te garanderen. Dit bespaart materiaal en heeft een positieve impact op de ecologische voetafdruk. De combinatie van innovatieve plaataanvoer, uitstekende oprichtprestaties en laden en sealen biedt Schubert-klanten een uitzonderlijk voordelig machineconcept. De bar packer maakt deel uit van de TLM Power Compact-machinecategorie van Schubert, die TLM-machines beschrijft die een hoge uitvoerdichtheid leveren in een kleine ruimte.

03_Schubert_Anuga2024_web

Diverse verpakkingsmachines

Naast de live demonstratie van de TLM Comfort Feeder zullen experts van Schubert op verschillende thematische eilanden informatie geven over het brede aanbod aan verpakkingsmachines. Van pick & place-robots in de Pickerline tot Flowpackers en Casepackers tot en met complete verpakkingslijnen.

Bovendien verwerken de flexibele, modulaire en gemakkelijk converteerbare verpakkingsmachines van Schubert zowel conventionele als volledig recyclebare verpakkingen. Martin Sauter, hoofd verkoop bij Schubert, legt uit: ‘Als fabrikant van verpakkingsmachines is duurzaamheid voor ons uiterst belangrijk. Daarom ontwikkelen wij voortdurend onze innovatieve verpakkingsmachines om dit overkoepelende doel te bereiken. Vorig jaar hebben we onze Flowpacker bijvoorbeeld ook uitgerust met Box Motion-sealtechnologie, waarmee cross-seal met behulp van ultrasoon geluid mogelijk is. Ook voor recyclebare flowpacks uit monofilms of papiergebaseerde films is de seal uitstekend geschikt.’

04_Schubert_Anuga2024_web

Zonder lijm

Ook op het gebied van duurzaamheid heeft Schubert nog twee hoogtepunten in petto voor de beursbezoekers: Dotlock, een technologie die kartonnen verpakkingen volledig lijmvrij maakt, en de hybride oplossing karton-monofilm – ook zonder lijm – die het gebruik aanzienlijk minimaliseert. van kunststof. Dotlock is gebaseerd op de zogenaamde ‘clinching’-technologie die wordt gebruikt om metalen te verbinden. De kartonnen lagen worden vanaf de ene kant doorboord met een naald, waardoor aan de andere kant een kraag ontstaat. Dit wordt vervolgens op het karton gedrukt, waardoor een stabiele kracht- en vormpassing ontstaat. Als 100 procent lijmvrije verpakkingsoplossing is Dotlock volledig recyclebaar via de papiercyclus.

De nieuwe hybride verpakking bestaat uitsluitend uit karton en dunne monofilm, die beide zeer eenvoudig te scheiden zijn en daardoor volledig recyclebaar. Martin Sauter legt uit: ‘Onze focus ligt op modulaire, digitale, robotgebaseerde verpakkingsmachines en -lijnen. Maar ook selectief zijn wij betrokken bij de ontwikkeling van duurzame verpakkingsprocessen. Op onze stand zijn voorbeelden van zowel Dotlock als de nieuwe hybride verpakking te bezichtigen.’

05_Schubert_Anuga2024_web

Nauwe afstemming van machines en diensten

Naast zijn uitgebreide technologieportfolio biedt Schubert zijn klanten uitgebreid advies en vele andere diensten. Met de diensten Packaging Perspectives begeleidt Schubert klanten in hun zoektocht naar een zo duurzaam mogelijke verpakking. Schubert Consulting ondersteunt klanten met advies over complete verpakkingsprocessen en optimalisatiemogelijkheden. En met de digitale 4YOU-diensten van Schubert kunnen klanten hun systeemgegevens vastleggen en evalueren, processen beter begrijpen en hun efficiëntie aanzienlijk verhogen.

 

 

 

 

Artikel delen