Schubert verpakkingsmachine zet vouwkartons op zonder lijm

Gerhard Schubert toont op ProSweets Keulen diverse innovatieve verpakkingsmachines

Schubert verpakkingsmachine zet vouwkartons op zonder lijm

Voor Gerhard Schubert trapt het beursjaar 2024 af met ProSweets Keulen, de toonaangevende internationale beurs voor de snack- en zoetwarensector. Van 28 tot en met 31 januari kunnen bezoekers kennismaken met innovatieve verpakkingsmachines en concepten, waaronder Dotlock dat het lijmen van vouwkarton overbodig maakt.

Op stand F030-G031 in hal 10.1 presenteert het Schubert-team zijn TLM Comfort Feeder, een geheel nieuwe, efficiënte en duurzame oplossing voor het invoeren van kartonnen blanco's. Bovendien zullen de Schubert-experts op verschillende thematische eilanden advies geven over hun uitgebreide portfolio voor het geautomatiseerd en duurzaam verpakken van snacks en zoetwaren en informatie verstrekken over hun uitgebreide serviceprogramma.

Schubert_VM

Duurzame verpakkingen voor de snack- en zoetwarenindustrie

Met het Mission Blue Sustainability Initiative heeft het in Crailsheim gevestigde bedrijf zijn eigen doelstellingen, waarden en specifieke maatregelen geformaliseerd om duurzaamheid te garanderen. Bezoekers van ProSweets zullen ook de zeer tastbare resultaten van het initiatief kunnen zien. Zo presenteren de Schubert-experts van Packaging Perspectives twee innovatieve duurzame verpakkingsconcepten: Dotlock, een technologie die het mogelijk maakt kartonnen verpakkingen volledig zonder lijm te produceren, en een hybride doos-monofilm-oplossing – ook zonder lijm – die het gebruik van kunststof minimaliseert.

 

Lijngegevens van verpakkingsmachines evalueren

Naast zijn uitgebreide technologieportfolio biedt Schubert een aantal aanvullende diensten aan. Zo ondersteunt Schubert Packaging Perspectives zijn klanten bij hun zoektocht naar de meest geschikte duurzame verpakking, geeft Schubert Consulting advies over complete verpakkingsprocessen en optimalisatiemogelijkheden, en stellen Schuberts 4YOU Digital Services klanten in staat hun lijngegevens vast te leggen en te evalueren – om processen beter te begrijpen. en om de efficiëntie te vergroten.

01_Schubert_ProSweets2024_web

Uitdagende markt

‘De snack- en zoetwarenindustrie bevindt zich in een zeer uitdagende situatie als gevolg van de enorme kostendruk, zoals gestegen grondstof- en energieprijzen en inflatie’, zegt Martin Sauter, sales director bij Gerhard Schubert. ‘We zijn blij dat we met onze innovatieve verpakkingsmachines en ons brede dienstenaanbod fabrikanten oplossingen kunnen bieden die hun processen slanker, efficiënter en kosteneffectiever maken.’

06_Schubert_ProSweets2024_web

 

Artikel delen