Screen introduceert megaprinter voor flexibele verpakkingen

Screen lanceert Truepress PAC 830F voor flexibele verpakkingen.

Screen introduceert megaprinter voor flexibele verpakkingen

Screen lanceert Truepress PAC 830F, een snel CMYK- en wit- inkjetsysteem op waterbasis voor flexibele verpakkingen. De Japanse fabrikant ontwierp deze digitale megaprinter als reactie op de trend van de verpakkingsmarkt naar gevarieerd printen in kleine batches, met kortere doorlooptijden en meer personalisatie.

Er zijn printers waarmee je een A4-tje van kleur kan voorzien en je hebt printers op industriële schaal. Bij Screen hebben ze de smaak te pakken. Deze onderneming plaatste recent bij Chiyoda Gravure Corporation in Japan de eerste 22 meter lange inkjet verpakkingsdrukpers.

Die eerste plaatsing betreft de Truepress PAC 830F met een high-speed op water gebaseerde inkjet systeem voor voedselveilige flexibele verpakkingen. De machine kan media aan tot 830 mm breed en haalt met CMYK + wit een snelheid van 75 meter per minuut met een resolutie van 1200 dpi.

Voordelen Screen printer ten opzichte van flexo en offset

Het bezit de kwaliteit van wat conventionele drukkers in flexo of in offset produceren, maar dan aangevuld met alle voordelen van de digitale component. Ideaal voor kleinere oplages -geen platen of cilinders nodig-, meerdere versies tegelijk tot personaliseren aan toe. Ook zorgt deze techniek er voor dat merkeigenaren kunnen werken aan het wegnemen of verkleinen van voorraden.

 

Water-gebaseerde inkten

De Truepress PAC 830F werkt met water-gebaseerde inkten (piezo single-pass inkjet printing) en haalt een snelheid van 75 meter per minuut bij een resolutie van 1200 dpi op basis van drop-on-demand inkjet-technologie.

De ingebouwde primer coater verbetert de inkthechting. De CMYK en witte inkten voldoen aan diverse internationale voedselveiligheidsvoorschriften. De inkttanken hebben een inhoud van 200 liter.

 

Artikel delen