Sealed Air: Wat als automatisering van de verpakking de sleutel was?

Sealed_Air_AB850S_verpakkingsmachine

Sealed Air: Wat als automatisering van de verpakking de sleutel was?

Automatisering mag niet worden gezien als mechanisering met als enige doelstellingen snelheidswinst en vermindering van de arbeidskosten, meent Sealed Air. Uw productie versnellen, ja ... maar niet alleen dat!

Het op consistente wijze automatiseren van orderverwerkingsoperaties gaat verder: het gaat om het elimineren van de risico's die verbonden zijn aan onvoorspelbare operaties en middelen. Repetitieve handmatige verpakkingswerkzaamheden zijn vaak de bron van fouten; een onvolledige bestelling of een bestelling die naar de verkeerde ontvanger wordt gestuurd, slecht gesloten pakketten of pakketten die er slordig uitzien. Deze incidenten, die e-tailers met het oog op hun imago graag vermijden, weerspiegelen de beperkingen van de manuele orderverwerking.

Potentiële bronnen van fouten

Voor bestellingen van confectiekleding zijn er vele handelingen en manipulaties achter elk verzonden pakket: het afdrukken van het verzendetiket, het plakken van het etiket op het pakket, het openen van het pakket, het controleren en invoeren van de bestelling, het sluiten van het pakket en het naar de sorteerbak leiden. Al deze stappen kunnen worden beschouwd als potentiële bronnen van fouten en dit is waar automatisering een rol kan spelen.

Autobag 850S

De Autobag 850S e-commerce verpakkingsmachine is ontworpen om deze risico's uit te sluiten. Het beperkt de manuele handelingen tot een minimum, zodat de verpakker zich kan concentreren op de belangrijkste taken. U hoeft geen papieren verzendetiketten meer af te drukken om op de pakjes te plakken: de 850S is uitgerust met een geïntegreerde printer die het etiket dat overeenstemt met de bestelling in voorbereiding rechtstreeks op de zak afdrukt. Er is geen risico op verzendfouten; het scannen van de bestelbon is voldoende om het verzendlabel af te drukken en vervolgens de zak te openen. De zak wordt opengehouden door de verpakkingsmachine, waardoor het voor de operator gemakkelijker en ergonomischer wordt om de artikelen in de verpakking te steken. Zodra de bestelling is ingevoerd, hoeft de verpakking alleen nog maar te worden gesloten en gelast: met deze oplossing wordt de zak met een eenvoudige knop gelast. Het pakket is klaar! Nu moet het naar de sorteerruimte worden getransporteerd voor verzending: dankzij de afvoerband onder de verpakkingsmachine kan het pakket naar de gewenste ruimte worden getransporteerd. Niet alleen is tijd bespaard op bepaalde manuele handelingen, het proces is ook betrouwbaarder geworden. 

Bovendien profiteren de verpakkingen van een kwalitatief eindresultaat: kwalitatieve lassen van constante kwaliteit en homogeen aspect van de verpakkingen voor meer consistentie.

Klik hier als u deze geautomatiseerde oplossing wilt bekijken.

Artikel delen