Sensoren van Panasonic Industry: op maat voor packaging

Sensoren van Panasonic Industry: op maat voor packaging

Sensoren van Panasonic Industry: op maat voor packaging

Packaging professionals zetten hun capaciteit het liefst zo efficiënt mogelijk in. Zéker nu, in een tijd waarin nieuw talent schaars is en de workload onverminderd hoog blijft. Benut daarom het maatwerk van Panasonic Industry voor sensoren. Producenten en machinebouwers kunnen er direct mee aan de slag, wat productiekosten verlaagt en productiefouten voorkomt.

Detectie, controle, positionering: sensoren van Panasonic Industry bewijzen hun waarde door het gehele productieproces. Maar om als verpakkingsproducent of machinebouwer de sensoren zomaar af te nemen? Dat toch niet. Ervaar in plaats daarvan de waarde van customization, doordat sensoren bijvoorbeeld al aan een connector zijn verbonden en bovendien de juiste kabellengte hebben. Zo laten Panasonics sensoren zich plug & play integreren, waardoor jullie de eigen kostbare tijd zo efficiënt mogelijk inzetten.
'Ook zorgen ze ervoor dat processen voor bottelen en afsluiten foutloos verlopen'

Customization voor het hele proces

De sensoren van Panasonic Industry maken deel uit van Panasonics totaalaanbod voor fabrieksautomatisering. Neem bijvoorbeeld de toepassingen voor een horizontale verpakkingsmachine: terwijl de EX-L211 sensor detecteert hoeveel folie een rol nog bevat, scant de CX-413 infraroodsensor of een product foutloos wordt verpakt. En terwijl de PM-F45 bijdraagt aan de juiste positionering van een cutter, detecteert de GP-X heel accuraat of de opgerolde folie vrij is van ongewenste materiaaldeeltjes. 

Robuust waar het moet 

Ook in een verticale verpakkingsmachine komt de sensortechniek van Panasonic Industry veelzijdig van pas. Zo monitort de HG-C1400 de hoeveelheid materiaal in een trechter en detecteert de FT-A32 elke minimale verandering in de positionering van de folie. En gaat het om de processen van krimpfoliemachines? Dan zorgt de FT-H35-M2 voor de detectie van pouches in temperaturen tot 350 graden Celsius, terwijl het SF4C safety-lichtgordijn bijdraagt aan een veilig gebruik van een verpakkingsunit.

Voor elk verpakkingsproces

Naast de genoemde toepassingen komen de sensoren van Panasonic Industry terug in onder andere etiketteermachines, stretch wrappers en palletizers. Ook zorgen ze ervoor dat processen voor bottelen en afsluiten foutloos verlopen. Denk daarbij aan het foto-elektrisch scannen van glazen – en dus transparante – flessen en het detecteren van hoeveelheden vloeistof. En gaat het om producten voor de medische sector dan wel cosmetica- of voedselbranche, dan zorgt de ER-VS02 ionizer ervoor dat flessen worden ontdaan van hun statische lading.

Jullie one-stop-shop

Meer weten over de sensortoepassingen van Panasonic Industry? Bekijk de brochure met daarin het volledige aanbod aan sensoren voor packaging. Zo specifiek als de eigenschappen van elk product zijn, zo specifiek is ook het maatwerk voor elke producent en machinebouwer. Geleverd door een one-stop-shop voor jullie branche. Door een partner die meedenkt, integreert en test. En zo bijdraagt aan efficiency op elk vlak.

Artikel delen