Skillpack biedt duurzame verpakkingsoplossingen in de foodsector

Skillpack-traysealer-Dreug-worsten-machine

Skillpack biedt duurzame verpakkingsoplossingen in de foodsector

In de foodsector worden verduurzaming en een betere voedselketen steeds belangrijker. Leveranciers kiezen dan ook in toenemende mate voor verpakkingsoplossingen die hieraan bijdragen. De Mecapack Traysealer S 2000 van Skillpack sluit naadloos op deze missie aan.

Optimale houdbaarheid en communicatie

Ambachtelijke worstenmakerij Dreug in Enschede werkt met lokale boeren samen aan dierenwelzijn en duurzame veehouderij met respect voor boer, varken en planeet.
‘Wij laten zien dat het anders kan en willen hiermee andere bedrijven inspireren. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs, zodat zij zich kunnen richten op verduurzaming en een betere voedselketen. Hierdoor kan de consument genieten van écht goed vlees’, legt oprichter Ivo van Dijk uit. ‘Uiteraard gaat dit samen met een verpakking die optimale houdbaarheid en perfecte communicatiemogelijkheden combineert én onze omgeving een warm hart toedraagt.’

'De traysealer is uitgerust met een snelwisseldeelmatrijs en dat bewerkstelligt een aanzienlijke kosten- en grondstoffenreductie'

Recyclebare tray van 90% karton

Dreug koos dan ook voor een verpakking met de volgende eigenschappen:

 • Gas- en luchtdicht
 • De tray is zeer goed recyclebaar, doordat de folie eenvoudig te verwijderen is. En zelfs als de consument de folie niet verwijdert, is het product voor 80 tot 90% recyclebaar.
 • Voor productie is uitsluitend karton en folie nodig. Er worden geen additieven toegevoegd.
 • De tray bestaat voor 90% uit (FSC) karton.
 • De tray kan in de vriezer en magnetron. Ook een ovenvariant is mogelijk.
 • De tray kan aan de binnen- en buitenzijde worden voorzien van een eigen design.
Skillpack.4_adv_wk43_22

 

Slimme technieken en efficiëntie

Voor de worsten van Dreug bleek de Mecapack Traysealer S 2000 de ideale verpakkingsmachine. De traysealer is uitgerust met een snelwisseldeelmatrijs en dat bewerkstelligt een aanzienlijke kosten- en grondstoffenreductie. Daarnaast verbruikt de matrijs, door de slimme indeling, tot wel 8% minder folie. De traysealer bevat diverse slimme technieken, zoals een gasreductiesysteem, een standaard buffertank en plaatverwarming, is zeer gebruiksvriendelijk en werkt efficiënt. Wachten tot de verpakkingsplaten zijn afgekoeld, is niet nodig. Deze lichtgewicht traysealer kan automatisch verpakken, eenvoudig worden bediend en gereinigd. Bovendien is de S-line van Mecapack Traysealers uitgerust met het zogeheten partial tooling systeem, waardoor het verwisselen van de onderdelen heel eenvoudig is. 

Skillpack_traysealer_Dreug_worsten Skillpack_traysealer_Dreug_worsten

Technische specificaties Mecapack Traysealer S 2000

 • Automatische, lichtgewicht verpakkingsmachine.
 • Voor elk traytype: zowel conventionele materialen (standaard verzegeling, aluminium bakjes, aluminiumfolie, modellen, Inside Cut, Slicepak en Mirabella) als kartonnen en pulp trays.
 • Partial tooling.
 • Touchscreen.
 • Zelfdragend, RVS frame en beplating.
 • Mogelijkheid tot labelen, markeren/coderen, ontnesten en andere randapparaten voor volledige in-lijn integratie.
 • Verwerkingssnelheid tot wel 36 trays per minuut.

 

Meer informatie

De Mecapack Traysealer S 2000 is direct uit voorraad leverbaar! Klik hier voor meer informatie.
‘Heeft u vragen of wilt u advies? De professionals van Skillpack staan natuurlijk voor u klaar!’

Artikel delen