Skinverpakkingen: toenemende vraag door vele voordelen

Skillpack skiverpakking

Skinverpakkingen: toenemende vraag door vele voordelen

Skinverpakkingen bieden voor steeds meer klanten van Skillpack de ideale verpakkingsoplossing. De skinverpakking biedt namelijk optimale mogelijkheden voor de presentatie van een product in de schappen in winkels en speciaalzaken. En er zijn nog meer voordelen.

Productpresentatie zonder positieverlies

Skillpack heeft twee aanzienlijke klanten in de regio Rotterdam die enthousiast gebruikmaken van de skinverpakking. Koninklijke Schmidt Zeevis verpakt er zijn verse zalm in en Van Gelder Groente en Fruit zijn losse, vega garnalen en vega kipstukjes. Al deze vormen en samenstellingen komen mooi uit in een skinverpakking, in schaal of zelfs los op massief karton. Doordat de verpakking vacuüm wordt gezogen kan deze ook op haar kant, verticaal of horizontaal goed worden gepresenteerd zonder positieverlies van het product.

Skinverpakking voor verse levensmiddelen

Een vacuüm-skinverpakking zorgt ervoor dat het product op een onderfolie of voorgevormde tray hermetisch wordt geseald met een speciale folie. Skinverpakkingen worden voornamelijk gebruikt bij verse levensmiddelen en zijn zeer geschikt voor de dieptrekkers (FS-range) en traysealers van Skillpack. Naast skinverpakkingen kunnen zowel de dieptrekkers als de traysealers standaard sealverpakkingen of MAP verpakkingen maken. Bij een voorbereide machine is het slechts een kwestie van een tooling-/formaatwissel voor de gewenste verpakkingsvorm.

Bent u benieuwd hoe de productie van skinverpakkingen eruitziet? Bekijk dan deze video

De voordelen van de vacuüm-skinverpakking

  • Optimale presentatie, zowel verticaal als horizontaal
  • Langere houdbaarheid van het productie
  • Absorptiepads zijn niet meer nodig
  • Eenvoudig te openen door middel van een hoekopening
  • Afhankelijk van het materiaal (tray, folie) eenvoudig op te warmen in de magnetron
  • Er is geen dure gespecialiseerde machine nodig
  • De skinverpakking is stevig en solide. Hierdoor kunnen dunnere verpakkingsmaterialen worden gebruikt en dit resulteert in minder afval.


Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de skinverpakking en/of de verpakkingsmachines van Skillpack? Neemt u dan vrijblijvend contact op via 078 69 33 900 of info@skillpack.nl.

skinverpakking Skillpack dieptrekker traysealer
Artikel delen