‘Slimme’ medicijnverpakking voorkomt misbruik

PillSafe is een nieuwe slimme medicijnverpakking, ontwikkeld in de VS, die pillen beschermt en manipulatie voorkomt.

‘Slimme’ medicijnverpakking voorkomt misbruik

PillSafe is een nieuwe slimme medicijnverpakking, ontwikkeld in de VS, die pillen beschermt en manipulatie voorkomt. De patiënt dient voor gebruik een vooraf ingestelde driecijferige toegangscode in te voeren voordat de verpakking de medicijnen doseert. Artsen en apothekers zien de nieuwe verpakking als een oplossing voor problemen die ontstaan ​​als patiënten hun medicijnen niet volgens voorschrift innemen.

De verpakking beschikt over een elektronische beveiliging die mogelijke inbraakpogingen kan detecteren, zeggen de ontwikkelaars. Het beschermt de patiënt met een gepatenteerd, innovatief systeem dat de dosering controleert en het voorkomt misbruik van voorgeschreven medicijnen.
PillSafe zet zich in voor de bescherming van patiënten en het bieden van een veiligere manier om medicijnen te leveren aan de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie’, aldus Dr. John Barr, medeoprichter van PillSafe. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat elke pil die binnen het raamwerk van ons systeem blijft, een potentieel leven redt in het kader van medicijnmisbruik.’

 

Driecijferige code

Het systeem beveiligt medicijnen bij de bron. De apotheker plaatst de pillen in de container, klikt de dop op zijn plaats en programmeert de fles om de vereiste dosis af te geven volgens het specifieke schema dat door de arts is bepaald. Elke speciale medicijnverpakking heeft een unieke, vooraf ingestelde driecijferige toegangscode die door de patiënt wordt ingevoerd om de medicatie af te geven op de door de arts ingestelde tijdsintervallen. De patiënt drukt de dop in en draait deze met de klok mee om toegang te krijgen tot de medicatie. Vervolgens wordt het apparaat weer vergrendeld en begint de afteltimer opnieuw voor de volgende dosis.

 

Elektronisch label

De gepatenteerde technologie omvat een elektronisch label dat tweestapsverificatie of actieve reclame van de fabrikant naar de apotheek of naar de patiënt kan bieden. Een elektronisch circuit in elke container detecteert elke poging tot inbraak. De container kan worden geprogrammeerd om de medicatie te vernietigen en/of de arts of apotheek op de hoogte te stellen om naleving te bevestigen. PillSafe is een verpakking voor eenmalig gebruik.

Artikel delen