Slimme tips voor geautomatiseerde end of line verpakkingsmachines

End of line verpakkingsmachines van BPA

Slimme tips voor geautomatiseerde end of line verpakkingsmachines

In een snel evoluerende verpakkingsindustrie kiezen steeds meer bedrijven voor end-of-line verpakkingsmachines (EOL) automatisering om secundaire verpakkingsprocessen te optimaliseren. Hoewel 60-70% van de productielijnen al geautomatiseerde EOL-processen heeft, zijn er nog volop kansen om de voordelen van automatisering te benutten: verbeterde efficiëntie, hogere lijnsnelheden en minder handmatige arbeid.

Wat is EOL-verpakking?

EOL begint na de vorm/vul/seal-machines en omvat activiteiten zoals verpakken en palletiseren. Handmatige uitvoering is tijdrovend en kostbaar. Moderne geïntegreerde oplossingen bieden flexibiliteit en controle over de verpakkingslijn.

Waarom wordt EOL-verpakking vaak als laatste geautomatiseerd?

Traditioneel ligt de focus eerst op upstream processen. Door automatisering van primaire verpakkingen te prioriteren, ontstaat later de behoefte aan automatisering van EOL-processen. Recentelijk versnelde de pandemie deze overgang door de noodzaak van veiligere, efficiëntere productielijnen.

BluePrint Automation end of line verpakkingsmachines

Welke factoren bepalen uw EOL-verpakkingsbehoeften?

  • Budget: Geïntegreerde EOL-systemen vereisen een investering, maar flexibiliteit en technologische vooruitgang zorgen voor snellere ROI.
  • Personeel: Automatisering helpt bij het opvangen van personeelstekorten. Eenvoudige Human Machine Interface en training worden aangeboden.
  • Ruimte: Slimme indelingen en compacte machines minimaliseren ruimtegebruik.
  • Verpakkingsmaterialen: Het type verpakking beïnvloedt de keuze voor geautomatiseerde oplossingen.
  • Retailtrends: Veranderende consumentenvoorkeuren vragen om flexibele EOL-oplossingen.
  • Kwaliteitscontrole: Vision-guided robotics en QC-technologieën waarborgen efficiëntie en productkwaliteit.
  • Duurzaamheid: Duurzame keuzes worden begeleid om de ecologische voetafdruk te verminderen.

Klaar voor de automatisering van End of Line verpakkingsmachines?

BluePrint Automation (BPA) biedt expertise en samenwerking om bedrijven effectief te begeleiden bij het automatiseren van hun EOL-verpakkingsactiviteiten en staan klaar om samen te zoeken naar de beste geautomatiseerde EOL-oplossing passend bij de behoeften en binnen het budget. Omdat iedere productieomgeving uniek is, heeft iedere organisatie behoefte aan een oplossing op maat. Stel ons op de proef en daag onze experts uit om een oplossing te ontwerpen die precies bij uw bedrijf past. 

Lees het volledige artikel op de BPA website.

Artikel delen