Snel en betrouwbaar coderen met de Videojet inkjet 1880-serie

Videojet introduceert de 1880-serie continue inkjet printers.

Snel en betrouwbaar coderen met de Videojet inkjet 1880-serie

Tags: Coderen

Videojet introduceert de 1880-serie. De continue inkjet printers garanderen volgens de printerfabrikant snelheid, precisie, betrouwbare prestaties bij het coderen en de benodigde connectiviteit voor allerlei verpakkingslijnen en verpakkingsmachines.

De nieuwste inkjet modellen, de Videojet 1880 +, 1880 UHS en 1880 HR, zijn speciaal ontworpen om helder data, tekst, codes en andere variabele informatie te printen op producten en verpakkingen. Met geavanceerde digitale connectiviteit en innovatieve functies verhogen volgens Videojet deze gebruiksvriendelijke printers de productiviteit en minimaliseren ze downtime. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan verpakkingsmaterialen, waaronder plastic, glas en metaal.

Geschikt voor elk oppervlak coderen

De Videojet 1880 + maakt moeiteloos contactloze coderingen mogelijk op vrijwel elk oppervlak, zowel vlak als gebogen. Deze printer is uitgerust met ingebouwde Wi-Fi en mobiele connectiviteit, wat helpt bij het bereiken van Industry 4.0-doelen door proactieve analyse, slimme waarschuwingen, externe ondersteuning en geavanceerde probleemoplossing.

Inkjet voor supersnelle productielijnen

De Videojet 1880 UHS biedt consistent hoge prestaties en printkwaliteit, zelfs op supersnelle productielijnen zoals blik- en drankverpakkingen, waar snelheden boven de 500 meter per minuut normaal zijn. Deze geavanceerde printer past de inkttoevoer automatisch aan op basis van de omgevingstemperatuur en garandeert nauwkeurige druppelcontrole bij hoge snelheden dankzij realtime viscositeitsmetingen.

Videojet 1880 Series inkjet printer codering

Complexe codes printen

De Videojet 1880 HR realiseert uitzonderlijke codekwaliteit tot 1,2 mm hoogte bij snelheden tot 300 meter per minuut. Geschikt voor het printen van tot drie regels en complexe 2D-microcodes, is het ideaal voor sectoren zoals elektronica, farmacie, cosmetica en zoetwaren, waar de ruimte voor afdrukken beperkt is.
Valentina Mazzi, EMEA-productmanager voor Videojet, zegt: ‘Of je nu ultrahoge snelheden of microscopisch kleine codes nodig heeft, de 1880-serie printers voldoen aan vrijwel elke codeerbehoefte.’

Meerdere industrieprotocollen

De nieuwe printers zijn uitgerust met standaard industrieprotocollen, waaronder Ethernet/IP en Profinet, naast Wi-Fi-connectiviteit, om integratie en automatisering te vereenvoudigen. Dit leidt tot digitale fabrieken en naadloze connectiviteit met productiesystemen. In bepaalde landen bieden de printers via directe mobiele cloudverbinding de mogelijkheid om printers te monitoren zonder dat technische experts toegang nodig hebben tot de IT-netwerken van gebruikers, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Automatische spoelfunctie

De printers, gebaseerd op het standaard Videojet 1880-platform, zijn voorzien van een innovatieve sensor die verstoppingen in de printkop detecteert en gebruikers proactief waarschuwt bij mogelijke problemen met de afdrukkwaliteit. De automatische spoelfunctie van de printer reinigt de printkop met één druk op de knop, waardoor het risico op onvolledige codes wordt verminderd.
De kleurgecodeerde en gemakkelijk te vervangen Videojet SmartCell componenten vereenvoudigen het onderhoud van de printer. Deze onderdelen hoeven volgens Videojet slechts eens per jaar vervangen te worden, een proces dat slechts vijf minuten in beslag neemt.

Artikel delen