Snelle Ishida traysealer bespaart 50% energie

Ishida Europe introduceert de QX-500 traysealer.

Snelle Ishida traysealer bespaart 50% energie

Ishida Europe introduceert de QX-500 traysealer. Op basis van feedback van haar klanten is een compactere traysealer ontwikkeld met een 66% hogere cyclussnelheid, een 44% lager gewicht en 50% minder energieverbruik dan de vorige serie.

De traysealer biedt een verscheidenheid aan sealopties, zoals begassing, MAP, rekfolie en skinpack voor een breed scala aan trayontwerpen en -materialen, waaronder plastic, karton en recyclebare folieformaten. De machine kan tot 25 cycli per minuut sealen en tot 17 cycli per minuut voor MAP-verpakken.

Naast zijn hoge snelheden bevat de QX-500 Ishida's nieuwe 'IntelliSeal'-systeem dat constant de sealkracht van de traysealer controleert om de sealdruk, temperatuur en tijd voor elke cyclus te optimaliseren. Hierdoor kan de QX-500 zich snel aanpassen aan elk verpakkingsmateriaal.

 

Snel wisselen

Dankzij een speciaal gereedschapswisselsysteem kunnen gereedschappen binnen tien minuten worden gewisseld, zonder dat er extra handmatige hanteringsapparatuur nodig is. Een nieuw tray-afgifte- en transfersysteem biedt een soepele tray- en productverwerking om maximale sealnauwkeurigheid en verspillingvrije productoverdracht te garanderen.

 

Reductie van de footprint

Tijdens de ontwerpfase van de QX-500 werd elk onderdeel van de machine afzonderlijk beoordeeld om de ecologische footprint te berekenen en, waar van toepassing, werden alternatieve materialen geselecteerd om de impact op het milieu te verminderen. Het gebruik van efficiënte servomotortechnologie minimaliseert het energieverbruik en de bedrijfskosten, en de QX-500 bewaakt het stroomverbruik tijdens de productie om ervoor te zorgen dat hij op de meest energie-efficiënte instelling draait.

 

Compacte traysealer

Een andere uitdaging die in het onderzoek van Ishida naar voren kwam, was de beschikbare fabrieksruimte. Een extra focus van het ontwerp van de QX-500 was daarom om de grootte en het gewicht van alle belangrijke subsystemen van de traysealer te verminderen om hoge prestaties te leveren met een minimale machinevoetafdruk. Hierdoor kunnen bedrijven een hoge ROI realiseren op vaak beperkte vloeroppervlakte.

De creatie van een mock-up op ware grootte van de machine in een vroeg stadium van de ontwikkeling resulteerde in verbeterde toegang binnen en rond de machine en verbeteringen in de routering van diensten en de uitvoering van groot onderhoud.

 

Betrouwbaarheid getest

Omdat betrouwbaarheid op de lange termijn essentieel is voor elke traysealer, zijn alle technologieplatforms voor de QX-500 getest gedurende een run van 17 miljoen cycli, het equivalent van vele jaren productie. De platforms werden om de 1 miljoen cycli beoordeeld en blijven draaien, waarbij ze voortdurend informatie verstrekken om aanvullende verbeteringen aan Ishida's aanbod van voorspellend en preventief onderhoud mogelijk te maken.

Artikel delen