Snelle re-labeler biedt WT Wine nog meer servicemogelijkheden

Snelle re-labeler biedt WT Wine nog meer servicemogelijkheden

WT Wine is een zeer succesvolle importeur en exporteur van wijn en tegenwoordig ook craftbier. ‘Door wet- en regelgeving wordt het voor ons moeilijker te exporteren, maar met de snelle re-labeler van Tegra Systems kunnen wij onze full service blijven bieden’, zegt Paul Diterwich.

Paul Diterwich is de tweede generatie die actief is bij WT Wine, het bedrijf dat in 1976 werd opgericht door zijn vader Leendert. Hij vertelt dat WT Wine oorspronkelijk is ontstaan uit een samenwerkingsverband van slijterijen. Om strategische redenen is destijds de naam Wijntransport gekozen maar in feite is WT Wine een belangrijke importeur/exporteur die slijterijen en de groothandels full service biedt.

WT Wine Ditterwich

Paul Diterwich (in stoel) en zijn vader, die het bedrijf in 1976 heeft opgericht

Hoewel dat nog niet in de naam is terug te vinden levert WT ook craftbier aan binnen en buitenlandse afnemers, zoals slijterijen en groothandels. Het bedrijf verhandelt zo'n 12 miljoen flessen per jaar. Dat doet WT met een klein team door slimme inzet van technologie. Door perfect op de hoogte te zijn van alle wet- en regelgeving en daarnaast ook het papierwerk te regelen voor bedrijven die willen exporteren of importeren is WT uitgegroeid tot een supergespecialiseerde b-to-b leverancier geworden. ‘Wij ontzorgen volledig zegt Paul Diterwich. ‘Een klant op Sint Maarten kan bijvoorbeeld zelf zijn winkelschap scannen en via een app een bestelling aan ons doorgeven. Hier gaan we dan binnen een half uur picken en een dag later staat er een pallet keurig geseald met alle benodigde documenten om via Rotterdam na 14 vaardagen op Sint Maarten aan te komen.

Handelsbelemmering

‘Die wet- en regelgeving is eigenlijk handelsbelemmering’, legt Diterwich uit. ‘Landen binnen de vrije markt die de EU is hebben het recht om extra eisen te stellen. Door dat te doen, beschermen ze hun markt.’ Hij geeft een voorbeeld. ‘Zo heeft Coca Cola bijvoorbeeld in ieder land een andere barcode voor statiegeld en een ander prijsbeleid. Ook bij wijn en bier heb je dit soort verschillen per land. En dan komt er ook nog eens statiegeld op blik in Nederland, wat om een aangepaste code vraagt. Als die veranderingen in wetten en regels leidden bij ons tot de behoefte aan een machine waarmee we snel kunne re-labelen. We zijn daarin fantastisch geholpen door Tegra Systems.

Meedenken

‘De enige eis die we hadden was dat de machine een rechte cilinder moest aankunnen en op een vaste plek een label moest kunnen plakken bij hoge snelheden. Aan Tegra vroegen wij een machine te leveren met een oriëntatie op de barcode. We kregen de service die we gewend zijn. Ze denken mee en ze beginnen altijd met een kennistest om te zien hoeveel we al weten. Vervolgens komen ze met een oplossing.

Container per dag

De machine werd voor ons volledig ingeregeld en nu zijn we in staat om bij hoge snelheden te re-labelen. We leveren goede wijn die voor een aantrekkelijke prijs in de winkel moet staan en daar is volume voor nodig. Daarom wilden we een machine die volumes aankan. De machine die Tegra heeft geleverd zou per dag de capaciteit aan van een 20 ft container aankunnen, maar dan moet je ook wel echt heel hard werken. Wat ons aanspreekt bij Tegra is de prijskwaliteitverhouding.’

‘Wat we dus doen is flessen of blikken, voorzien van een nieuwe barcode of bijvoorbeeld nieuwe ingrediëntendeclaratie, gebaseerd op de wet en regelgeving van de landen waar onze producten op de markt moeten komen. Hiermee blijven we onze klantenservice bieden.

Ontzorgen

Onze klant hoeft geen verstand te hebben van exportvergunningen. Wij ontzorgen volledig. Zelfs voor België en Duitsland hebben we een service waarbij we inclusief de Belgische en de Duitse accijnzen voor mensen zonder douane vergunning geleverd wordt. Wij regelen de documenten en nu we de re-labeler van Tegra Systems hebben kunnen we dus ook het labelen voor bepaalde markten regelen. Dankzij Tegra Systems blijven wij dus een full service leverancier’, aldus Diterwich

Weten hoe de re-laber werkt? Bekijk hier het filmpje.

www.tegrasystems.nl

www.wtwine.com

Tegra bliklijn

 

 

 

Artikel delen