Sollas demonstreert complete end of line oplossing

Sollas Packaging Machinery toont tijdens interpack 2023 een high tech end of line verpakkingsoplossing.

Sollas demonstreert complete end of line oplossing

Sollas Packaging Machinery toont tijdens interpack 2023 een high tech end of line verpakkingsoplossing. De machinebouwer laat met een verpakkingslijn zien waar diverse proceshandelingen zijn geïntegreerd en waarbij duurzaamheid en kostenreductie leidend zijn. Alle machines gebruiken recyclebaar papier als verpakkingsmateriaal.

De verpakkingslijn op interpack bestaat uit een high speed verpakkingsmachine, een tray-opzetter, pick & place module en een bundelverpakkingsmachine. Hiermee wordt het “end of line” verpakkingsproces vergaand geoptimaliseerd. Alle verpakkingsmaterialen die deze lijn verwerkt zijn van papier, duurzaam en maximaal recyclebaar.

 

Doorzichtig papier

Op de high speed verpakkingsmachine wordt een gecoat doorzichtig verpakkingspapier gebruikt waardoor de bedrukking op het te verpakken doosje duidelijk zichtbaar blijft. De Sollas FSX is flexibel in het formaatbereik en kan tot 160 producten per minuut verpakken (70/min. met papier).

De door Sollas ontwikkelde tray/doos opzetter kan plano’s met een automatisch sluitsysteem of met hotmelt vormen. Met deze processtap kan kostbare en moeilijk te verkrijgen handarbeid worden geautomatiseerd.

 

Pick & place delta robot

Voor het vullen van de tray wordt de door Sollas ontwikkelde pick & place delta robot toegepast. Hiermee wordt op een betrouwbare en kosten efficiënte wijze het product in de tray geplaatst. Alle bewegingen zijn servo aangedreven en geoptimaliseerd om de impact op het product te minimaliseren.

 

Sealbare coating

De laatste processtap van deze lijn bestaat uit het verpakken van de tray. Hiervoor wordt de Sollas XE verpakkingsmachine gebruikt. De Sollas engineers hebben een vernieuwend lijmsysteem ontwikkeld waarbij de sealbare coating tijdens het verpakkingsproces op het standaard verpakkingspapier wordt aangebracht. Hiermee wordt enorm op de kosten voor het verpakkingsmateriaal bespaard en wordt de verpakking maximaal recyclebaar.

Als randapparatuur is een tweezijdige Sollas labelunit geplaatst. Deze unit kan worden ingezet om fraude met het product te reduceren of voor het plaatsen van een promotiezegel.

Sollas STP en SPP HERO image 926x519px txt

Track & trace unit

Ketenverantwoordelijkheid wordt steeds belangrijker. Sollas heeft de lijn voorzien van een track & trace unit en printmodule om bijvoorbeeld een QR code op de verpakking te printen.

Op de machines zijn card readers geïnstalleerd om instel- en bedienrechten toe te kennen.

De complete lijn is industrie 4.0 gereed. Belangrijke procesinformatie wordt gemonitord en kan worden geïntegreerd met datamanagement systemen

Sollas staat tijdens interpack in Hal 14, stand A72

 

Artikel delen