Somic introduceert Coras

Somic introduceert Coras

SOMIC introduceerde op interpack het baanbrekende productcollectie- en groeperingssysteem CORAS. Met deze innovatie biedt de Duitse machinebouwer gebruikers in de food-, non-food-, cosmetica- en petfoodindustrie de meest compacte mogelijke oplossing om verpakkingen te groeperen en om bijvoorbeeld multipacks samen te stellen.

Als een soort botsautootjes op de kermis bewegen en draaien de cassettes over een gladde metalen plaat. Ze worden gevuld vanuit vier verschillende aanvoerbanden met afgevulde zakjes waarna ze richting de uitvoerband bewegen. Hier worden de cassettes opgetild en geleegd. Een casepacker groepeert de zakjes vervolgens en verpakt ze met 240 stuks per minuut in een shelf ready-doos.
Dankzij het multidimensioneel magnetisch levitatieveld en een positioneringssysteem met planaire technologie is het mogelijk om verschillende smaken te mixen tot allerlei multipacks. Het flexibele systeem is ook geschikt voor kwetsbare producten, omdat het geen pick and place-systeem gebruikt met vacuümtechnologie.

Somic introduceert Coras

Magnetische levitatie

Het transportsysteem met magnetisch zwevende shuttles ontkoppelt de producten van het vaste pad van conventionele transportsystemen. Het principe van magnetische levitatie (zweven) berust op shuttles die elk 360 graden kunnen draaien met geïntegreerde, permanente magneten die contactloos bewegen over een vast oppervlak van elektromagnetische motorsegmenten. Deze vlakke motorsegmenten kunnen in elk patroon gelegd worden. De shuttles, met daarboven op de cassette, kunnen gegroepeerd worden tot konvooien of zwermen waardoor ze “samen” of gecoördineerd meer kunnen verzetten. Hun snelheid is individueel regelbaar tot maximaal 2 m/s bij een versnelling van 20 m/sec. Elke shuttle heeft een unieke ID en is dus steeds gekend door het systeem. De shuttles zweven tot 1 mm boven het oppervlak, waardoor er geen wrijving is en dus geen slijtage.

‘CORAS heeft slechts een fractie van de ruimte nodig dan gebruikelijk is’

Compact en flexibel

Met de introductie van het SOMIC CORAS verzamel- en groeperingssysteem laat de machinebouwer uit het Duitse Amerang zien hoe het verzamelen en groeperen van taken en het afstemmen van producten met maximale flexibiliteit kan worden uitgevoerd. Met dit baanbrekende systeem kunnen klanten van SOMIC hun groepeer- en sorteertaken uitvoeren in slechts een fractie van de ruimte die nodig is voor de gebruikelijke langgerekte pick and place-toepassingen. Bovendien kan het systeem naar wens worden uitgebreid door simpelweg extra modules toe te voegen.

Artikel delen