Speciale Repsol rPP-compound zorgt voor stabiele pallets van Cabka

Pallet van gerecycled PP van Cabka

Speciale Repsol rPP-compound zorgt voor stabiele pallets van Cabka

De gerecyclede kunststof pallets van Repsol en Cabka zijn volgends deze bedrijven een duurzame oplossing voor logistiek. Repsol levert aan Cabka het Reciclex PP compound die ervoor zorgt dat het kunststof pallets hogere mechanische eigenschappen krijgen.

Het zogenoemde Repsol Reciclex PP is de sleutel om de gerecycleerde kunststof pallets van Cabka een buitengewoon draagvermogen, een hoge buigstijfheid, een goede dimensionale stabiliteit en een hoge weerstand tegen mechanische vervorming te geven.

De technische experts van Repsol en Cabka hebben met deze speciale compound een pallet van gerecycled high impact polypropyleen ontwikkeld. Het nieuwe materiaal wordt ingezet voor de Endur i7 (CP1) pallets van Cabka.

Cabka_Polypropylene_Pallets

Lagere CO2-voetafdruk

Deze Endur pallet is een belangrijk onderdeel van Cabka's uitgebreide palletassortiment. Het is tevens een interessante ladingdrager voor veel industriële sectoren die pallets meetellen bij het berekenen van hun CO2-voetafdruk, want het gerecyclede PP verlaagt het CO2-verbruik aanzienlijk.

De Endur pallets zijn compatibel met geautomatiseerde verwerking en palletiseren met robots. In vergelijking met de eerder verkrijgbare gerecyclede pallets is de belangrijkste verbetering van deze nieuwe pallets de hoge weerstand tegen mechanische vervorming

 

 

 

Artikel delen