Efficiëntere productielijnen met Mundi Technology systemen

Efficiëntere productielijnen met Mundi Technology systemen

Efficiëntere productielijnen met Mundi Technology systemen

Een efficiënte productielijn kan bijna niet meer zonder een automatische controleweger. Heeft een product niet het juiste gewicht, dan wordt het uitgestoten. Hiermee wordt onder- of overvullen overkomen. De controlewegers van Mundi Technology bieden steevast een nauwkeurige gewichtscontrole. Aldus de leverancier van verpakkingsmachines.

Ook is het mogelijk om de checkwegers te koppelen aan de afvulinstallatie. Zo kan direct de vulhoeveelheid worden aangepast. De machines zijn gemaakt van roestvrij staal en, afhankelijk van de behoefte, uitgerust met beschermingsklassen tot IP69K.

De krachtige controlewegers van het bedrijf zorgen voor een nauwkeurige gewichtscontrole van verpakte producten tot op milligramniveau. Ze kunnen naadloos in productielijnen worden geïntegreerd en zorgen voor nauwkeurige dosering en veiligheid. De foutdetectie-systemen werken autonoom, waardoor de nauwkeurigheid wordt vergroot, informeert Mundi technology.
‘Met verbeterde nauwkeurigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid verlaagt u kosten, verbetert u de naleving van regelgeving en wordt uw merkreputatie beschermd'

Controlewegen op zijn best

  • Perfecte koppeling met invoerkartonneermachine via Top-Bottom grijpsysteem en stabilisatieband.
  • Openklepregeling implementeerbaar met een speciaal afkeursysteem.
  • Weegunit met kleine platte bandtransporteurs voor vermindering van achtergrondgeluiden.
  • Snelle loadcel met hoge resolutie.
  • Fail-safe ontwerp: het product wordt in de apparatuur bewaard, zelfs bij gemiste afwijzing.

 

Kenmerken

  • Banden met top-down afkeuring.
  • Fijn afstelling voor uitlijning.
  • Geschikt voor een breed scala aan formaten.
  • Modulair, toegankelijk, stabiel en compact framewerk.


Geavanceerde volledige etikettencontrole 

Verkeerde etikettering is een steeds groter risico voor terugroepacties. Met de visionsystemen van Mundi Technology kiezen producenten voor grondige automatische kwaliteitscontrole. Zo controleert de geavanceerde cameratechnologie alle etiketten op aanwezigheid, volledigheid, positie en kleur. Alles om producten met foute informatie of missende etiketten eruit te halen. Alle soorten en variaties aan labels zijn te inspecteren. Zelfs gedeeltelijk of volledig transparante etiketten worden feilloos gecontroleerd.

Tijdens een productierun moeten operators veel processen in de gaten houden. Het risico op een foutje met enorme gevolgen is eenvoudig te minimaliseren met automatische labelinspectie. Ontbreekt de houdbaarheidsdatum, zit het etiket er schuin op, klopt het label niet bij het product of ontbreekt het etiket? Dan wordt het product uitgestoten, terwijl de productie gewoon doorgaat. Vervolgens detecteert de slimme vision alle afwijkingen en ontstaat volledige kwaliteitscontrole van producten en verpakkingen.

Visuele inspectie van de volledige verpakking

Meerdere technologieën zijn te combineren in één systeem, zoals: vormcontrole, lekdetectie, sealnaadinspectie en labelinspectie. Uiteraard is alles naadloos te integreren. Zo is de kwaliteit van ieder eindproduct te garanderen.
Geen onnodige product recalls meer en altijd de beste kwaliteit producten bij de klanten door volledig automatische controle van alle labels. Een combinatie met lekdetectie en sealinspectie is mogelijk. 

‘Met verbeterde nauwkeurigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid verlaagt u kosten, verbetert u de naleving van regelgeving en wordt uw merkreputatie beschermd.’ Aldus Mundi Technology.
Bezoek de website of 📞 +31-297-230840.

Artikel delen